Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg psykolog 100 %, 1 - 2 st

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha en varierad och kvalificerad psykologtjänst där du kan utvecklas inom flera områden. Beroende på din bakgrund och individuella kompetens kommer du att medverka i planering och utveckling av institutionens vård, behandling och utredningsinsatser. Vilket bland annat innebär att: • Tillsammans med befintlig psykolog genomföra bedömningssamtal och suicidriskbedömningar. • Medverka i kartläggningsarbete tillsammans med utredningssekreterare, läkare och specialpedagog. • Utföra strukturerade risk- och behovsbedömningar utifrån instrumenten YLS/CMI samt LS/CMI. • Medverka i planering och utveckling av vård, behandling och kartläggandesinsatser . • Utbilda och utgöra konsultativt stöd till övriga yrkeskategorier vid institutionen ingår också i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Kompetens inom KBT. Du skall ha mycket god förmåga att arbeta såväl självständigt som att arbeta i team tillsammans med flera olika yrkesgrupper. Erfarenhet av kliniskt behandlingsarbete med ungdomar. Erfarenheter från psykiatri, socialtjänst, kriminalvård eller andra miljöer med utsatta ungdomar är meriterande. Du måste ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Nyfikenhet och lust att jobba med tvångsvård och de utmaningar som det innebär. De ungdomar du kommer att möta kan ha ett stort motstånd mot förändring varför din förmåga att se bortom detta och bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete behöver vara stor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, prestigelöst förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31 Referensnummer: 2.9.1-210-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Katarina Vaxby
Psykolog
0104537307
Jessica Jönsson, OFR
Behandlingsassistent
010-453 73 00

Gunnar Albinsson
Facklig representant för SACO


Adham Abu-Sultan Seco
Facklig representant Seko
010-453 23 75


Övrigt

Övrigt: Vi begär utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastning och misstankeregister. Vi tillämpar provanställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.