Jobbeskrivning

SiS ungdomshem Stigby söker behandlingsassistent natt 75 % sommarvikariat

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Stigby på Visingsö tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Institutionen bedriver eftervård.


Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent natt hjälper du ungdomar rätt i livet genom att vara en trygg och stabil förebild. Du har ansvar för avdelningens inre och yttre miljö nattetid. Tjänstgöringen innebär att du är en av fyra personal som tjänstgör natt på institutionen och det förekommer bland annat tillsynsuppgifter samt dokumentation. Arbetet kräver mycket självständighet, noggrannhet och kunskaper kring arbetsmiljö och säkerhet.
Vi arbetar utifrån våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Tjänstgöringsschemat för behandlingsassistenter är pendlarvänligt och väl anpassat för dig som bor längre bort. Under en månad gör du ca fyra resor till Visingsö. Komprimerad tjänstgöring ger nio dagars sammanhållen ledighet var 3:e vecka.

Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda och detta gäller även dig som sommar-/timvikarie. I staten finns även många förmåner, se vidare på
http://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Kvalifikationer

·       Avslutad gymnasieutbildning

·       Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. från psykiatri, HVB- verksamehet eller från vård- och omsorg

·       B- körkort 

·       God svenska i tal och skrift

Du har ett intresse av att arbeta med utsatta ungdomar som behöver stöd och är en god vuxen förebild. Du kan dela med dig av din trygghet, stabilitet.
Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vikänslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.
Vid anställning kommer vi att begära utdrag ur misstanke- samt belastningsregistret.

Under 2023 har du som sommarvikarie möjlighet att ta del av en semesterbonus upp till 10 000 kr under SiS Stigbys semesterperioder.

Fackliga representanter

Rebecca Beltramo, SACO-S

rebecca.beltramo@stat-inst.se

010-453 39 89

Abdoulaye Soukouna, OFR

abdoulaye.soukouna@stat-inst.se

010-453 39 30

Amanda Johansson, SEKO

amanda.johansson@stat-inst.se

010-453 39 00

Anställning

Tjänsten är en visstidsanställning på 75 % under sommaren 2023 veckor 24 t.o.m. 28 eller efter överenskommelse.

Intervjuer sker löpande.

Ansökan 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-06-11.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-11 Referensnummer: 2.9.1-3869-2023

Kontaktpersoner

Niklas Logan
Enhetschef
niklas.logan@stat-inst.se
010-453 39 47

Johan Wickelgren
Biträdande enhetschef
johan.wickelgren@stat-inst.se
010-453 39 32

Kerstin Tjärnström
Administratör
kerstin.tjarnstrom@stat-inst.se
010-453 39 02