Jobbeskrivning

Två behandlingssekreterare

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.


 

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa skillnad för utsatta unga människor? Då är jobbet som behandlingssekreterare på SiS Ungdomshem Ryds Brunn ett meningsfullt arbete för dig.

Utgångspunkten som behandlingssekreterare är att du är spindeln i nätet kring ungdomens placering. Du ska leda och sammankalla olika professioner som psykolog, sjuksköterska, behandlingspersonal till behandlingsteamen, leda och sammankalla till möten tillsammans med socialtjänst. Intervjua ungdomar, föräldrar eller andra viktiga personer i ungdomens nätverk vilket sedan ska sammanställas. Tillsammans med behandlingssamordnaren följa upp och dokumentera behandlingsplaner. Behandlingsplanen är ett viktigt verktyg och levande dokument för ungdom och medarbetare på avdelningen. Du kommer ha ett nära samarbete med behandlingssamordnaren samt enhetschef.

Ledningsansvar: Vid enhetschefens frånvaro kommer du enligt arbets- och delegationsordningen ansvara för och leda arbetet på avdelningen. Du kommer även vid dessa tillfällen ha behandlingsansvaret för ungdomarna på avdelningen. Vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet. Ett viktigt gemensamt uppdrag för alla medarbetare är att bidra till att skapa en trygg miljö och säkerställa att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner.

Chefsberedskap enligt rullande schema kan komma att ingå i tjänsten.

 

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.  

Kvalifikationer

  • Högskoleexamen om minst 210 hp i samhällsvetenskap/beteendevetenskap alternativt högskolexamen om minst 180 hp i beteendevetenskap. 
  • Erfarenhet av behandlingsplanering och/eller myndighetsutövning är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande.
  • God svenska i tal och skrift.
  • B- körkort

 

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, är empatisk och kan skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också en god förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. Det krävs att du har god förmåga att skapa struktur, leda möten och göra såväl medarbetare som ungdomar och dess anhöriga delaktiga i behandlingen.

 

 

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 23-06-12

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-12 Referensnummer: 2.9.1-3862-2023

Kontaktpersoner

Ramona Hallberg
Sektionschef
ramona.hallberg@stat-inst.se
010-4536901

Camilla Persson
Biträdande Enhetschef
Camilla.persson@stat-inst.se
010-453 53 62

Magnus Nilsson
OFR
magnus.nilsson3@stat-inst.se
010-4535307

Åke Gummesson
Facklig företrädare SACO
ake.gummesson@stat-inst.se
0104536918