Jobbeskrivning

Behandlingspedagog som vill göra skillnad

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Stigby på Visingsö tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Institutionen bedriver eftervård.


Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar och klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen.

Vi söker nu behandlingspedagoger till vår nyöppnade avdelning för mottagning och behovsbedömning (MBB).

Utgångspunkten för mottagning och behovsbedömning är bland annat Socialstyrelsens senaste kunskapsstöd kring bedömningar och insatser för barn och unga som begår brott eller har annat normbrytande beteende. Vårt uppdrag är att stabilisera ungdomens situation och mående samt avbryta kriminalitet, missbruk och annat socialt nedbrytande beteende. Dessutom ska vi så tidigt som möjligt identifiera ungdomens individuella behov för att effektivt kunna matcha insatser med rekommendationer och planera en vårdkedja tillsammans med socialtjänst, ungdom, vårdnadshavare och familj.

Därför inleds placeringarna med en systematisk risk- och behovsbedömning, screening av fysisk och psykisk ohälsa samt bedömning av behov kopplade till skolgång. Målet är att ett multiprofessionellt team ger kunskapsbaserade rekommendationer redan efter sex till åtta veckor.

Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner. Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor.  I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.

Tillträde 2023-07-01 eller enligt överenskommelse.

6 månaders provanställning tillämpas.
Urval och intervjuer sker löpande.

Länk MBB: https://www.stat-inst.se/var-verksamhet/vard-och-behandling/mottagning-och-behovsbedomning/

Läs mer: SiS Ungdomshem Stigby

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har också: 

  • Lämplig högskoleutbildning, till exempel socionom eller socialpedagog
  • Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig
  • B- körkort
  • God svenska i tal och skrift

Fackliga representanter:

Rebecca Beltramo, SACO-S

rebecca.beltramo@stat-inst.se

010-453 39 89

Abdoulaye Soukouna, OFR

abdoulaye.soukouna@stat-inst.se

010-453 39 30

Amanda Johansson, SEKO

amanda.johansson@stat-inst.se

010-453 39 00

Anställning: 

Tillträde 2023-07-01 eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) och inleds med sex månaders provanställning.
Urval och intervjuer sker löpande.

Antal tjänster: 1

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-06-15.

 

 
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-15 Referensnummer: 2.9.1-3784-2023

Kontaktpersoner

Niklas Logan
Enhetschef
niklas.logan@stat-inst.se
010-453 39 47

Kerstin Tjärnström
Administratör
kerstin.tjarnstrom@stat-inst.se
010-453 39 02