Jobbeskrivning

Psykolog

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.


Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och bidra till livsviktig förändring för utsatta ungdomar? Då är jobbet som psykolog hos oss på SiS ungdomshem Ryds brunn en meningsfull utmaning för dig.

SiS ungdomshem Ryds brunn har tre avdelningar med plats för 21 ungdomar. Som psykolog på Ryds brunn är din kompetens efterfrågad och viktig. Som psykolog är du en del av vår hälso- och sjukvårdsorganisation och arbetar i första hand gentemot vår behandlingsavdelningar. Hälso- och sjukvårdsorganisationen består av två sjuksköterskor.

Hos oss får du möjlighet att bidra till god vård och behandling på individ- och gruppnivå genom individuella behandlingskontakter och genom handledning av behandlingspersonal i klientnära arbete. Därtill utför du bedömningssamtal vid inskrivning på institutionen, suicidriskbedömningar, strukturerade risk- och behovsbedömningar samt bedömningar av responsivitet. Du kommer dessutom att medverka i behandlingsplanering, tvärprofessionella behandlingsteamträffar och i institutionens kompetensutveckling genom föreläsningar och konsultation till behandlings- och skolpersonal i frågor av psykologisk karaktär. Du är en viktig del i att ge dina kollegor kunskap och verktyg kring våra ungdomars förutsättningar. 

På Ryds brunn utbildas vår behandlingspersonal i traumamedveten omsorg (TMO), och våra psykologer ansvarar för utbildning och konsultation i TMO gentemot alla avdelningar. Vid intresse och utifrån verksamhetens behov finns möjlighet att arbeta med metodutveckling och förbättringsarbeten.

SiS erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling. Det finns ett etablerat samarbete för psykologer på central nivå genom årliga konferenser och deltagande i olika forskningsprojekt kan förekomma. Du kommer ha tillgång till handledning i. Du arbetar även i nära samarbete med andra professioner på institutionen, så som utredningssekreterare, avdelningsledning, avdelningspersonal och skolpersonal, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga.

Som medarbetare hos SiS ingår även flera förmåner i din anställning, dessa kan du läsa om här:

https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/formaner/ 

Kvalifikationer

Du är:

  • Legitimerad psykolog.

Det är meriterande om du är legitimerad psykoterapeut alternativt specialist inom adekvat områd

Du har:

  • Mycket goda kunskaper i svenska språket (tal och skrift).
  • Grundläggande datorkunskaper och god datorvana.
  • B-körkort.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av behandlings- och utredningsarbete inom t.ex. psykiatrisk verksamhet.
  • Erfarenhet av arbete med missbruk, kriminalitet, antisocialt beteende och/eller psykiatri.
  • Erfarenhet från arbete inom slutenvård t.ex. SiS, psykiatri, kriminalvård eller liknande är meriterande.
  • Utbildning inom och erfarenhet av DBT.
  • Utbildning inom och erfarenhet av KBT.

Som person är du trygg och stabil med välgrundade, tydliga värderingar som styr ditt dagliga arbete, samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du har även god samarbets- och relationsskapande förmåga samt kommunicerar på ett tydligt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 23-06-07

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-15 Referensnummer: 2.9.1.3760-2023

Kontaktperson

Ramona Hallberg
Sektionschef
ramona.hallberg@stat-inst.se
0104536901