Jobbeskrivning

Chef

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro. Flickorna kommer till oss för att de har psykosocial problematik samt problem med kriminalitet eller drogmissbruk.


 

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter är att i enlighet med uppställda mål leda och utveckla avdelningen med ansvar för omvårdnad och behandling av ungdomarna. I arbetet ingår även samverkan med andra professioner, skolpersonal, hälso- och sjukvårdspersonal. Till din hjälp i det dagliga arbetet finns en biträdande enhetschefsom som i samverkan med dig planerar innehållet för respektive ungdom.

Som enhetschef är du direkt underställd institutionschefen.

Utöver det dagliga arbetet på avdelningen ansvarar du även för dess personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet. I ledarskapet ingår även personalutveckling, dokumentation och uppföljning som viktiga delar. Till stöd finns olika administrativa funktioner.
Du ingår i institutionens chefsberedskap.

Kvalifikationer

För att passa i rollen behöver du ha goda förutsättningar att utöva ett gott ledarskap. I SiS menar vi att ett gott ledarskap innebär att du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Vi söker dig som är utbildad socionom, betendevetare eller likvärdig utbildning, eller alternativt har beprövad chefserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i låsta miljöer samt behandlingsarbete med ungdomar. 

 

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast. 

 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-03-31

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31 Referensnummer: 2.9.1-2284-2023

Kontaktpersoner

Elisabet Ståhl
Tillförordnad institutionschef
elisabet.stahl@stat-inst.se
010-4532802

Maria Thunborg
SEKO
maria.thunborg@stat-inst.se
010-4532819

Per Gidlöf
ST/OFR
per.gidlof@stat-inst.se

Henrik Isgren
Saco-S
henrik.isgren@stat-inst.se
073-066 72 36