Jobbeskrivning

Två lärartjänster till SiS ungdomshem Bergsmansgården

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro. Flickorna kommer till oss för att de har psykosocial problematik samt problem med kriminalitet eller drogmissbruk.


Arbetsbeskrivning

Brinner du för ungdomar och vill jobba på en skola med god stämning, hög kvalitet och arbetsglädje? Nu finns chansen för dig att påverka elevers framtid och utbildning i en kreativ och möjliggörande skolmiljö.

SiS Ungdomshem Bergsmansgården strax utanför Örebro har totalt 14 platser fördelade på 2 avdelningar; en låst och en öppen. Eleverna är ofta hos oss ca 4 månader till 1 år. Skolverksamheten inom SiS följer samma författningar som övriga skolväsendet. Bergsmansgårdens skola har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. Bergsmansgårdens skola består för närvarande av 6 tjänster som leds av rektor. Skolan är i stark utveckling då den prioriteras högt inom SiS.

Bergsmansgårdens skola utgör en egen enhet på institutionen där vi i samverkan planerar, undervisar i mindre undervisningsgrupper, utvärderar och utvecklar skolarbetet på institutionen. Undervisningen på Bergsmansgården är frivillig inom ramen för gymnasiet då ungdomarna i huvudsak är mellan 16-20 år. De flesta elever läser in sin grundskolebehörighet och en mindre andel läser på gymnasienivå. Vi jobbar nära ungdomarna och har en positiv anda i både arbete och relation. Lärarna både undervisar och har ett mentorsansvar för eleverna.

 

Kvalifikationer

Vi söker två lärartjänster för dig som är behörig och legitimerad att undervisa i grundskolans senare år och gärna gymnasiet. Ämnen som är meriterande i olika kombinationer är samhällskunskap, religion, historia, geografi, svenska, biologi och/eller naturkunskap. Även andra ämnen i kombination med ovan kan vara aktuella. Tjänsterna är för dig som vill arbeta heltid eller deltid och ange gärna det i din ansökan. Vi tillämpar semestertjänst.

Du behöver tilltalas av möjligheten att undervisa och bygga tillitsfulla pedagogiska relationer i små undervisningsgrupper om cirka fyra till sex elever. För att klara arbetet med ungdomar med psykosocial problematik och kriminalitet är det viktigt att du kan identifiera och möta elevens behov med höga realistiska förväntningar samt motivera och leda eleven mot sina mål. Det är också viktigt att du kan bygga professionella arbetsrelationer och skapa en trygg lärmiljö för elever med särskilda behov inom ramen för den mindre undervisningsgruppen.

Vi ser gärna att du är prestigelös, flexibel, kan sätta och bibehålla gränser på ett respektfullt sätt och har en tilltro till att alla elever kan finna en väg till utbildning och arbete. Givetvis har du lärarlegitimation eller är i slutet av din lärarutbildning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I arbetet ingår vidareutbildning. B-körkort krävs.

 

Anställningsform: Tillsvidare, semestertjänst

Omfattning: Heltid 100 %, alternativt deltid enligt önskemål

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Ansök senast: 2023-04-02, intervjuer sker löpande

 

Anställning: 

 Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (alternativt deltid enligt önskemål) och inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast 2023-04-02

 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02 Referensnummer: 2.9.1-2021-2023

Kontaktpersoner

Maria Thunborg
SEKO
maria.thunborg@stat-inst.se
010-4532819

Per Gidlöf
ST/OFR
per.gidlof@stat-inst.se

Henrik Isgren
Saco-S
henrik.isgren@stat-inst.se
073-066 72 36

Anna Lundgren
Tf Rektor
anna.lundgren@stat-inst.se
010-4534371