Jobbeskrivning

Behandlingsassistent som vill bidra till livsviktig förändring

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylunds enhet Ekebylund en meningsfull utmaning. Målet med ditt uppdrag är att motivera våra klienter till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på avdelningen fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra kvinnor, och står för basen i det dagliga livet som att vara behjälplig med praktiska göromål, resor och arbeta klientnära på avdelningen med mera. Du är med och bidrar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner och  dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och medverkar till att våra klienter får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor såsom behandlingspedagoger och behandlingssamordnare har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.  

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

 

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. 

Du ska även ha:

  • Avslutad gymnasieutbildning
  • Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB- verksamhet
  • B- körkort 
  • God svenska i tal och skrift

 

Anställning: 

Tjänsten är en visstidsanställning, sommarvikariat men du kan med fördel påbörja en timanställning redan under våren.

Under 2023 har du som sommarvikarie möjlighet att ta del av en semesterbonus upp till 20 000 kr under SiS semesterperioder.

 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 230326

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-26 Referensnummer: 2.9.1-1982-2023

Kontaktpersoner

Ann-Sofie Gisslén
Enhetschef
ann-sofie.gisslen@stat-inst.se
010-4532551

Linda Majonen
Saco
linda.majonen@stat-inst.se
010-4532514

Laila Linde
Seko
laila.linde@stat-inst.se
010-4532520

Per Börgesson
ST/OFR
per.borgesson@stat-inst.se
010-4532542