Jobbeskrivning

Eknässkolan söker Ma/NO-lärare

Referensnummer: 8115

Matematik/NO-lärare

Eknässkolan söker ämneslärare med inriktning NO/Matematik

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. 

SiS ungdomshem Eknäs tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Institutionen är placerad strax utanför Enköping i ett naturskönt område nära till Mälaren med egen badbrygga. 

Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

Arbetsbeskrivning

Undervisning och handledning av elever samt mentorskap för 2-4 elever i särskilt ansvar. Som lärare svarar du på uppdrag av rektor för elevernas undervisning i skolan. Därtill kommer mentorsskap för tre elever, nödvändig dokumentation, samarbete med personal på Eknäs och andra institutioner och externa intressenter samt utvecklingsarbete. Eleverna är mellan 12 och 16 år men undervisningen tar sin utgångspunkt i var eleverna befinner sig kunskapsmässigt. Undervisningen sker i små grupper och individanpassas i så stor utsträckning som möjligt.

Er arbetsuppgift är således att agera pedagogiskt utifrån särskilda behov samt förmedla läroplanens innehåll till eleverna på Eknäs Ungdomshem. Som lärare gör ni för rollen sedvanliga arbetssysslor som b.la. direkt stöttning, läshjälp, pedagogik i grupp samt stötta individuella lärobehov. 

Den omfattande utvecklingsfas som transformerar SIS in i det moderna ger er nu möjligheten till en lärorik upplevelse eller också chansen till en livslång karriär där samhällets morgondag formas. Som myndighet uppmuntrar vi alla typer av kompetensutveckling och erbjuder omfattande kurser, interna utbildningar samt unika erfarenheter. Som ämneslärare arbetar ni på institutionens egen skola och tar emot behandlingspersonal samt elever från Eknäs institution där er stadiga placering tar emot samt lär ut till våra ungdomar. Er profession stöttas samt tjänstgör bl.a jämte behandlingspedagoger och behandlingsassistenter i den vardagliga skolmiljön. 

Rollen passar den som vill ha mycket individuell utlärning och vill se direkta resultat av sina ansträngningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig i ämnet matematik- och NO för grundskolan 1-9. Flera olika ämneskombinationer är intressanta, och tjänstens utformning kan därför diskuteras utifrån den sökandes aktuella behörighet. Du är intresserad av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället och som är i behov av stöd från trygga och mogna vuxna med stort hjärta och god förmåga att uppmuntra och att sätta tydliga gränser. Många elever har funktionsnedsättningar av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt. Du skall vara mycket flexibel, ha lätt för att arbeta med andra yrkesgrupper som psykologer, behandlingsassistenter/pedagoger och socialtjänst samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din vilja att undervisa och din förmåga att skapa goda relationer är mycket viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete hos oss. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Du som person är stabil, med öron för behov samt känsla, och med hjärta för allas lika värde inför skolvärldens erbjudande.

Skallkrav ställs som följande; 

  • Lärarelegitimation

Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn med funktionsvariationer, social problematik och/eller har ett likvärdigt engagemang av jämförbar karaktär.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast 2023-12-31

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Kontaktperson

Thorbjörn Sundh

rektor

010-4532661

thorbjorn.sundh@stat-inst.se

Dragica Eriksson

ställföreträdande rektor

010-4532662

dragica.eriksson@stat-inst.se

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-12-31 Referensnummer: 8115

Kontaktpersoner

Henrik Isgren
Facklig företrädare SACO-S
henrik.isgren@stat-inst.se
010-453 56 26

Carlos Stubing Carrasco
Facklig företrädare (OFR)
Carlos.StubingCarrasco@stat-inst.se
010-453 2650

Dragica Eriksson
ställföreträdande rektor
dragica.eriksson@stat-inst.se
010-4532662

Thorbjörn Sundh
Thorbjorn.Sundh@stat-inst.se

Dela sidan med andra