Jobbeskrivning

Undersköterska/sjuksköterskestudent

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar också emot män med psykisk ohälsa och våldsbenägna män med utagerande beteende. Vi har i uppdrag att bedriva vård för klienter med särskilda vårdbehov.


Arbetsbeskrivning

Vill du ingå i ett behandlingsteam med andra yrkesgrupper och skapa livsviktig förändring för utsatta människor? Vi söker nu dig som är undersköterska alternativt är sjuksköterskestudent som har avklarat termin fyra till ett sommarvikariat vecka 25-33. Som undersköterska/sjuksköterskestudent får du på SiS LVM-hem Gudhemsgården möjlighet att utvecklas inom vårdyrket. Det är ett utmanande arbete där du gör skillnad för vuxna män med missbruksproblem, med samtidigt somatisk och psykiatrisk problematik.

Vi erbjuder en lärorik och utvecklande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter. Du kommer i huvudsak att vara befintliga sjuksköterskor behjälplig med läkemedelshantering, provtagning, såromläggning, rådgivning gentemot övriga medarbetare samt administrativa uppgifter. Du får arbeta med erfarna engagerade kollegor där du är en del av ett behandlingsteam på institutionen. Teamet består av sjuksköterskor med en god sammanhållning som stöttar varandra. Vi arbetar med personcentrerad vård där individen är i fokus.

Du får arbeta med de mest utsatta och i mötet med dessa kan DU göra skillnad.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad undersköterska alternativt vara sjuksköterskestudent som har avklarat termin fyra. Tidigare arbete inom akutsjukvård, psykiatri eller missbruksvård är meriterande. Gärna tidigare erfarenhet av att möta utsatta människor.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som brinner för att jobba med de mest utsatta samhället, har en humanistisk människosyn, gott bemötande, positiv grundinställning och god samarbetsförmåga. Du är tydlig, stabil, flexibel, stresstålig och kan sätta gränser. Vi ser också det som en viktig egenskap att vara lösningsfokuserad.

Du ska ha lätt för att uttrycka dig, både i tal och skrift, i det svenska språket. Du delar Gudhemsgårdens grundläggande värderingar om människosyn, respekt för individen och en tro på människans vilja och möjlighet till utveckling och förändring. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

 

Tjänsten är ett vikariat på heltid vecka 25-33 med introduktion första veckan. Arbetstiden kommer att förläggas dagtid måndag-fredag. Efter vikariatet finns möjlighet till intermittent anställning.

Ansökan: 

 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast 230611. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-11 Referensnummer: 2.9.1-4095-2023

Kontaktpersoner

Anna Lööv
Institutionsansvarig sjuksköterska
anna.loov@stat-inst.se
0104536238

Åsa Magnusson
Fackligt ombud SEKO
0104536219

Merja Aahtila
Fackligt ombud SACO-S
merja.aahtila@stat-inst.se
010-453 24 09

Robert Andersson
Fackligt ombud OFR
0104536219