Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikarie Behandlingsassistenter SiS ungdomshem Nereby 2.9.1-1164-2021

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som sommarvikarie innebär att du kommer att ha en omvårdande roll för ungdomarna på Nereby. Du medverkar till att skapa en trygg och säker miljö, ett bra behandlingsklimat och en meningsfull fritid för ungdomarna. Grunden för behandlingen är en relationsskapande miljö, där vardagen är förutsägbar och strukturerad, kompletterad med riktad programverksamhet. Vår behandlingsplanering utgår från den enskilde individens behov och arbetet ska vila på SiS värdegrund; respekt, omtanke och tydlighet

Kvalifikationer

Vi vill att du har ett stort engagemang för ungdomar och du ska kunna sätta nödvändiga gränser för dem när det behövs. Vi söker dig som har personlig mognad, är trygg samt har god inlevelse- och samarbetsförmåga. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta på institution och/eller att arbeta med ungdomar är detta meriterande. Vidare ser vi gärna att våra medarbetare har erfarenhet från olika typer av idrott, hantverk eller friluftsliv som exempel eftersom vi arbetar i team på samtliga avdelningar och arbetar aktivt med våra ungdomar med hälsofrämjande aktiviteter inom ramen för vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B Körkort fodras Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Endast ansökningar via offentliga jobb. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-02 Referensnummer: A1006165 / 2.9.1-1164-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 15 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Caroline Högström
Avdelningsföreståndare
010-453 3251
Thomas Lindmark
facklig företrädare SEKO
010-453 3252

Nadja Seyer
Avdelninsgföreståndare
010-453 3291
José Andrade de Brito
Facklig företrädare OFR/ST
010-453 3220

Magnus Ekström
Facklig företrädare SACO
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här