Jobbeskrivning

Biträdande enhetschef

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Hässleholm har tre låsbara behandlingsavdelningar, en öppen behandlingsavdelning och två låsbara avdelningar för mottagning och behovsbedömning (MBB). Vi tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.


 

Arbetsbeskrivning

 

Kvalifikationer

För att passa i rollen behöver du ha goda förutsättningar att utöva ett gott ledarskap. I SiS menar vi att ett gott ledarskap innebär att du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Tillsammans med enhetschefen leder och fördelar du arbetet på avdelningen. Som biträdande enhetschef ansvarar du framförallt för att det operativa arbetet fungerar samt att du är tillgänglig och synlig på avdelningen. Du erbjuder behandlingspersonalen rätt förutsättningar för att utföra sina arbetsuppgifter på ett kvalitativt sätt. Uppdraget omfattar arbetsmoment som är klientnära, så som att utföra riskbedömningar, handlingsplaner, upprätthålla rutiner, struktur och fattade beslut. Du kommer att samordna och följa upp avdelningens resurser så att inplanerade aktiviteter och insatser genomförs. 

Du ska också ha: 

  • Utbildning: akademisk grundexamen inom samhälls- och beteendevetenskap eller motsvarande.
  • Arbetslivserfarenhet: flerårig erfarenhet av behandlingarbete och erfarenhet av arbete i en arbetsledande ställning
  • Kommunikativ, med god förmåga att uttrycka sig väl, i tal såväl som i skrift, på svenska.
  • Körkort, minst B

 

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 9 april 2023.

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

Intervjuer och urval görs fortlöpande.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-09 Referensnummer: 2.9.1-2057-2023

Kontaktpersoner

Björn Zorec
Enhetschef Ängadal
Bjorn.Zorec@stat-inst.se
010-4535341

Andreas Gustafsson
Tf enhetschef Sörby
andreas.gustafsson@stat-inst.se
010-4535361

Marcus Christenson
Facklig representant SACO
marcus.christenson@stat-inst.se
010-4535319

Magnus Nilsson
Facklig representant OFR
magnus.nilsson3@stat-inst.se
010-4535307