Jobbeskrivning

SiS ungdomshem Stigby söker idrottslärare

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Stigby på Visingsö tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Institutionen bedriver eftervård.


Arbetsbeskrivning

Vi söker idrottslärare/fritidsledare som vill göra livsviktig skillnad - är du en av dem?

SiS ungdomshem Stigbys skolverksamhet erbjuder undervisning för 31 ungdomar. Eleverna studerar inom IMA. De erbjuds grundskoleämnen, olika gymnasieämnen samt yrkesinriktad praktisk utbildning med inslag från arbetslivet i form av APL.

Det finns fem yrkesprogram: industri, hantverk, bygg, fordon och transport samt restaurang- och livsmedelsprogrammet. Därtill har vi idrott och hälsa med inriktning fotboll, vilket innebär ett nära samarbete med öns fotbollsklubb VAIS då fotboll är ett viktigt inslag i både skola och behandlingsverksamhet. Undervisningen sker i små grupper. Skolverksamheten är en mycket viktig framgångsfaktor inom institutionsvården.

Ditt uppdrag innebär att undervisa idrott och hälsa i gymnasieskolan men även bedriva undervisning på grundskolenivå, då många av våra elever inte har slutbetyg från grundskolan. Därtill ingår det en fritidsledartjänst som innebär att organisera och skapa förutsättningar för Stigbys fritidsaktiviteter och fotbollsprofil genom att planera, samverka med föreningar och att samverka med institutionens programansvarig kring utvecklingsfrågor i fritidsverksamheten.

För att lyckas med ditt läraruppdrag krävs det att du kan bygga relationer med dina elever - det är utgångspunkten i vårt arbete som leder till att eleverna utvecklar sitt lärande och sina förmågor. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa resultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi arbetar i arbetslag där vi förväntar oss att du bidrar med dina kunskaper, lärdomar och där kollegialt lärande är en naturlig del i ditt läraruppdrag. Du blir en del av ett team som arbetar tillsammans för en positiv arbetsmiljö och där allas idéer respekteras och välkomnas.

Kvalifikationer

Vi söker dig i första hand som har idrottslärarlegitimation och behörighet att undervisa på gymnasienivå. Vi välkomnar även dig som har idrottslärarlegitimation för år 7-9.

Följande kvalifikationer önskar vi att du har:
• En god elevsyn - där alla människors lika värde är en självklarhet och att du har en kulturell medvetenhet.
• Pedagogisk insikt- där du är flexibel i ditt tänk, kreativ och arbetar gärna tematisk och ämnesövergripande.
• Relationsskapande och har en empatisk förmåga då du inser att relation är grunden till elevens lärande och utveckling.
• Har samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt, strukturerat och ta egna initiativ
• Du är stabil, har en personlig mognad, integritet och är tydlig.
• Uthållig- du ger inte upp i första taget utan tror på eleven och dess förmågor att lyckas i sitt lärande.
• Att du kan fotboll - där fotbollen är Stigbys profil och samarbete med öns fotbollslag samt andra föreningar är en viktig del i detta.

Meriterande är behörighet i andra ämnen samt specialpedagogisk utbildning. Har du tidigare arbetat inom ungdomsvården så välkomnar vi det.

Körkort- B är ett krav.

Fackliga representanter:

Rebecca Beltramo, SACO-S

rebecca.beltramo@stat-inst.se

010-453 39 89

Abdoulaye Soukouna, OFR

abdoulaye.soukouna@stat-inst.se

010-453 39 30

Amanda Johansson, SEKO

amanda.johansson@stat-inst.se

010-453 39 00

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Semestertjänst.

Antal tjänster: 1

Vi som arbetar här pendlar ofta tillsammans från Jönköping och resan med bil och färja tar ca 1 timme. Vill du veta mer om Visingsö följ länken. http://www.visingso.net/

Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda. I staten finns även många förmåner, se vidare på http://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-03-31.

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02 Referensnummer: 2.9.1-1970-2023

Kontaktpersoner

Ann-Catrine Brandén
Rektor
ann-catrine.branden@stat-inst.se
010-453 39 13

Michael Karlsson
Enhetschef
michael.karlsson@stat-inst.se
010-453 39 15

Fredrik Larsson
HR-Generalist
fredrik.larsson@stat-inst.se
010-453 39 16