Jobbeskrivning

Sommarvikarier till SiS ungdomshem Tysslinge

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.


Arbetsbeskrivning

Vi söker nu behandlingsassistenter för sommarvikariat 2023 på SiS ungdomshem Tysslinge.

Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent på SiS en meningsfull utmaning. Målet med ditt uppdrag är att motivera våra ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på avdelningen fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och klienter, och står för basen i det dagliga livet som skolgång, städning, matlagning med mera. Du är med och bidrar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner och  dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och medverkar till att våra ungdomar får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.  

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag, kväll och helg. 

Som sommarvikarie förväntas du kunna arbeta mellan veckorna 25-32. Introduktion kommer ske innan start, under vecka 23-24, där första veckan är teoretisk utbildning och den andra veckan är praktiskt arbete på avdelning. Möjlighet till tidigare introduktion och extraarbete under våren finns. 

Under 2023 har du som sommarvikarie möjlighet att ta del av en semesterbonus upp till 10 000 kr under SiS ungdomshem Tysslinges semesterperioder.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. 

Du som söker ska:

  • Ha fullständig gymnasieutbildning
  • Erfarenhet av ungdomsnära arbete
  • God svenska i tal och skrift

 Det är meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB- verksamhet
  • Utbildning i MI (motiverande samtal)
  • B-körkort

Anställning: 

Tidbegränsad anställning, sommarvikariat.
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Oregelbunden arbetstid enligt schema. Dag, kvällar och helger.

Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-03-31

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31 Referensnummer: 2.9.1-8266-2022

Kontaktpersoner

Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02

John Broström
SACO
John.Brostrom@stat-inst.se
010-453 42 89

Jenny Kingstedt
ST/OFR
Jenny.Kingstedt@stat-inst.se
010-453 40 77

Mika Erkkonen
Facklig företrädare - Seko
mika.erkkonen@stat-inst.se
010-453 52 12