Jobbeskrivning

SiS ungdomshem söker en Biträdande enhetschef till Harestad, Lycke

Referensnummer: 2.9.1-8269-2023

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Nereby har verksamhet i Harestad och i Bergsjön. Vi bedriver differentierad och högkvalitativ skol-, vård- och behandlingsarbete. Verksamheten inbegriper en mängd professioner, såsom lärare, behandlingspedagog, psykolog, sjuksköterska med flera. SiS ungdomshem Nereby tar emot såväl skolpliktiga som icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.


 

Arbetsbeskrivning

 

Tillsammans med enhetschefen leder och fördelar ni arbetet på avdelningen. Du ansvarar för att planera verksamheten kort- och långsiktigt och har ett särskilt ansvar för personaltillsättning och att coacha och vägleda behandlingspersonalen på avdelningen och tillse att insatser genomförs. Som biträdande enhetschef är du avdelningens spindel i nätet och ditt arbete kommer att omfatta stöd och handledning för kollegor i behandlingsarbetet och du hjälper även till att administrera i lönesystemet. Du behöver ha kunskap om rådande lagstiftning (LVU). Du ska även kunna hantera stressfyllda situationer och ha modet att sätta gränser och vara konsekvent. För arbetet krävs god samarbetsförmåga, kunna hålla många bollar i luften och flexibilitet. Biträdande enhetschef är ansvarig för avdelningen vid ordinarie enhetschefs frånvaro samt ingår även i institutionens chefsberedskap.

Beroende på framtida centrala inriktningsbeslut från SiS kan Biträdande Enhetschef rollen eventuellt förändras och med det också arbetsuppgifterna som är kopplade till detta. 

 

Kvalifikationer

  • Du har akademisk examen om minst 180 hp. Gärna inom samhälls-, vård- eller beteendevetenskap
  • Du har arbetsledarerfarenhet från ungdomsvård, socialtjänst eller liknande verksamhet
  • Du har god kommunikativ förmåga och skriver och talar obehindrat på svenska
  • Du har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

 

 

Övrigt:

En tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Rollen som Biträdande enhetschef kommer på sikt att förändras inom organisationen.
 

Kontaktpersoner:

 

Chef, Daniel Thorpe, 010–4533241 (för frågor om tjänsten) HR, Annika Sörensen, 010–4533207, (för frågor om rekryteringsprocessen) Fackförbundet ST: Glenn Ljunggren, 010–4533207 Saco-S: Nette Lo Wermeld Enström, 010–4534707 Seko: Thomas Lindmark, 010–4533382 

 

Ansökan: 

Välkommen med din ansökan senast den 10 december 2023. Ladda upp ditt CV och gärna betyg i din ansökan.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-12-10 Referensnummer: 2.9.1-8269-2023

Kontaktperson

Dela sidan med andra