Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare.

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot flickor, icke skolpliktiga i åldrarna 16-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

Som Biträdande avdelningsföreståndare ingår du i vårt behandlingsteam som består av avdelningsföreståndare, psykolog, sjuksköterska och kontaktperson. Du ansvarar för att upprätta, följa upp och revidera ungdomarnas behandlingsplaner i samarbete med kontaktpersonerna på behandlingsavdelningen. Du fyller en viktig funktion att säkerställa individanpassade insatser. Du bidrar till utvecklandet av institutionens rutiner enligt myndighetens riktlinjer vad gäller behandling och utredning. Även kartläggande och individuella samtal i behandlande syfte ingår i arbetsuppgifterna. Biträdande avdelningsföreståndaren assisterar övrig verksamhet vid behov och möjlighet. Du arbetar nära din avdelningsföreståndare och förväntas träda in i dennes frånvaro i tjänst, utbildning, semester, annan ledighet, etc.

Kvalifikationer

Du innehar minst högskoleexamen 210 hp inom samhälls-/beteendevetenskap t.ex. socionom, eller 180 hp inom beteendevetenskap. Du bör ha tidigare kunskap och erfarenhet av behandlingsarbete och planering inom ungdomsvården. Arbetet ställer stora krav på den personliga lämpligheten, inte minst vad gäller bemötande. Du ska ha ett genuint intresse för behandlingsarbete, positiv människosyn och förmåga att möta människor i utsatta situationer. Du måste vara flexibel, ha förmågan att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna arbeta självständigt. Då arbetet innebär samarbete med olika yrkeskategorier, där du är Bergsmansgårdens representant, är god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner en förutsättning. Därtill är du strukturerad och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet från arbetsledning ses som meriterande. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SIS, intresse och erfarenhet för gruppverksamhet och individuella samtal, är andra egenskaper som gör dig intressant.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Föräldraledighetsvikariat, Tillträde efter överenskommelse. Ev. möjlighet till förlängning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-17 Referensnummer: BMG 2107
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kenneth Augustsson
Institutionschef
010-453 28 01
Henrik Isgren
Saco-SiS
0104535626

Elisabeth Ståhl
Biträdande institutionschef
0104532802
Linda Eriksson
Seko
010-453 28 11

Robert Tegman
OFR-ST
010-453 28 11Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.