Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter, visstidsanställning sommaren 2020

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och med 12-stegsmetoden som grund.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna. Dokumentation, kontaktmannaskap med ansvar för klientens arbetsplaner och individuella samtal samt stödja och motivera klienterna med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. Tillsammans med övrig personal är Du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att skapa struktur på avdelningen gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner. Oregelbunden arbetstid.

Kvalifikationer

Behandlingsassistentutbildning eller 20 högskolepoäng i socialt arbete, undersköterska, skötare eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete från psykiatrisk eller/och beroendevård är särskilt meriterande. Förmåga att dokumentera är meriterande. För arbetet krävs att Du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränser och vara konsekvent. Det krävs att Du har mycket god samarbetsförmåga men även att Du kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande. Frågan om kriminell belastning kommer att prövas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Visstidsanställning sommaren 2020. Tillträde enligt överenskommelse. Semesterperiod är vecka 25-32. Gruppintervju kommer att ske 2020-02-24.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-09 Referensnummer: Dnr 2.9.1-95-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jennifer Persson
HR-generalist
010-4535862
Robert Tegman
OFR
0709-557986

Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Peter Storm
SEKO
010-4535840


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.