Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska IAS

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiska störningar och våldsbeteende.

Arbetsbeskrivning

Du är en i teamet med för närvarande totalt fyra sjuksköterskor samt en medicinsk sekreterare, ni arbetar dagtid vardagar. Att vara sjuksköterska hos oss är ett varierande arbete där patienten står i fokus och där ni har ansvar för er egen avdelning med samordningsansvar för hela institutionen. I uppdraget som IAS förkommer bland annat följande ansvar: Kvalitetssäkring genom t.ex. egenkontroll. Att samordna information över åtgärder vid olika sjukdomstillstånd, upprätta och vid behov revidera institutionens lokala rutiner för läkemedelshantering och avvikelsehantering avseende vårdskada eller risk för vårdskada. I tjänsten ingår även utbildning och implementerings uppgifter på institutionen, även samarbete med vårt huvudkontor sker regelbundet. Uppdraget som IAS är uppskattat till cirka 20% av tjänsten. Arbetsledarskap, chefsberedskap samt att vara en del av institutionens ledningsgrupp kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Leg. SSK

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-07 Referensnummer: 05790-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550

Linda Nordqvist
Seko
010-4536500

Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Vi har ett gott löneläge för våra sjuksköterskor och möjligheter till internutbildning finns. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Friskvårdsbidrag på f.n. 3000kr/år utgår till våra anställda. Intervjuer sker fortlöpande så avvakta inte med din ansökan.