Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en säkerhetsspecialist med inriktning på LSU samordning

Arbetsplatsbeskrivning

På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

I september 2020 fattade SiS generaldirektör ett inriktningsbeslut om att etablera en säkerhetsorganisation på huvudkontoret i Stockholm. Säkerhetsavdelningen, bestående av tolv medarbetare, en enhetschef och en avdelningsdirektör, är nu på plats. Som en del i SiS pågående förändringsarbete med att stärka upp myndighetens säkerhetsarbete, avser SiS nu att fortsätta bemanna upp säkerhetsavdelningen. SiS säkerhetsavdelning ska ge styrning och stöd till säkerhetsarbetet på SiS institutioner samt ge stöd till avdelningar på huvudkontoret och verksamhetskontoren. Som säkerhetsspecialist kommer du få en viktig roll i hela myndighetens säkerhetsarbete. Inledningsvis kommer du att tillsammans med avdelningsdirektör enhetschef, säkerhetsspecialister vid avdelningen samt säkerhetssamordnare vid institutionerna att arbeta med etableringen av den nya strukturen. Du får därigenom en unik möjlighet att vara med från början och skapa någonting nytt. Speciellt för denna funktion är en samordnande roll för de institutioner som hanterar LSU. Som säkerhetsspecialist ska du ansvara för att utveckla, följa upp, planera, utbilda, normera och kravställa på säkerhet gentemot SiS institutioner. I arbetsuppgifterna ingår även att utreda allvarliga händelser, handlägga och föredra ärenden samt delta vid utbildningar. En viktig del i arbetsuppgifterna kommer att vara att skriva fram underlag till GD-beredningar. Du kommer även att vara rådgivande och stödjande till verksamhetskontor, institutioner och övriga avdelningar på huvudkontoret i säkerhetsfrågor. I arbetet ingår att tillsammans med övriga specialister utveckla metoder för utredningar, former för kommunikation samt att se till att utredningarna kommer myndigheten till del som ett lärande. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Relevant akademisk examen, gärna inom juridik, beteendevetenskap eller statskunskap eller andra kunskaper och erfarenheter som SiS bedömer som likvärdiga. • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet, exempelvis rättsväsendet. • Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, gärna inom säkerhetsområdet • God vana att hantera diverse datasystem • Erfarenhet av och språkkunskaper från andra kulturer • B-körkort Det är meriterande om du har: • Erfarenhet av arbete inom SiS, • Erfarenhet av informationssäkerhet, teknisk fysisk säkerhet eller har erfarenhet av risk och säkerhetsbedömning. • Erfarenhet av att anordna och hålla utbildning inom säkerhetsområdet. • Erfarenhet av hantering av allvarliga händelser och/eller erfarenhet av verksamheter med en strukturerad larmorganisation. • Erfarenhet av att arbeta med ett händelserapporteringssystem såsom ISAP eller liknade. • Erfarenhet av myndighetsövergripande uppgifter med särskilt fokus på beredningsarbete och rapportskrivande. Personliga egenskaper: Som person är du analytisk och ser sammanhang och gör rätt avvägningar och prioriterar i komplexa frågor. Du har starkt integritet och styrs av etik och värderingar i ditt agerande. Du har god förmåga att skapa och underhålla goda relationer med din omgivning. Du kan arbeta självständigt, samtidigt som du har god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du uppskattar en arbetsvardag som kräver förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund respekt, omtanke och tydlighet, det är viktigt att du som anställd inom SiS delar värdegrunden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse SiS tillämpar provanställning om sex månader

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-19 Referensnummer: 2.9.1-5673-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Petter Wåhlberg
Enhetschef
010-453 43 82
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Statens institutionsstyrelse strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.