Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administrativ chef inom säkerhet och fastighet till SiS ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Till SiS ungdomshem Tysslinge söker vi nu en Administrativ chef med ansvar för säkerhet och fastighet. Som administrativ chef stöttar du institutionens arbete med säkerhet och fastighet och du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för ca 15 medarbetare som främst arbetar inom operativt ledarskap med fokus på säkerhet, centralvakt, säkerhetssamordnare, systemtekniker, lokalvård och fastighetsskötare. Du är direkt underställd institutionschefen och ingår i institutionens ledningsgrupp tillsammans med ytterligare 7 chefskollegor. Som administrativ chef ingår du i institutionens chefsberedskap, vilket innebär att du träder i institutionschefs ställe under kvällar och helger enligt ett rullande schema. Du kommer att ha en variation av både kort- och långsiktigt strategiska uppgifter, som exempelvis: - Övergripande säkerhets- och fastighetsfrågor - Lokala anvisningar på säkerhetsområdet - Säkerhetsutbildningar - Systematiskt brandskyddsarbete - Underrättelseverksamhet - Larmorganisation - Incidentledning - Övningsverksamhet - Tekniska säkerhetssystem - Säkerhets- och fastighetsinvesteringar

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett högt säkerhetsmedvetande, en förmåga att skapa struktur och ordning i ditt dagliga arbete, samtidigt som du kan prioritera om utifrån förutsättningar som snabbt förändras. Du är tydlig i din kommunikation och kan anpassa ditt budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du samarbetar bra och har förmågan att motivera både dina kollegor och medarbetare för att skapa de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du arbetar bra med att analysera komplexa frågor och trivs när du får ta initiativ och sätta igång aktiviteter. I krävande situationer är du flexibel i ditt agerande och förblir lugn, trygg och professionell. Du har en mycket god relationsskapande förmåga och ett lösningsorienterat sätt att ta dig an arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Skall-krav: - Akademisk utbildning om minst 180hp, motsvarande 3 år på högskola/universitet inom områden arbetsgivaren bedömer relevant - Väl vitsordad chefserfarenhet - Erfarenhet av kvalificerat säkerhetsarbete - Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift - B-körkort Meriterade: - Aktuell erfarenhet av arbete inom SiS, Kriminalvården eller annan statlig myndighet som jobbar med frihetsberövande - Erfarenhet från socialt arbete eller arbete inom annan myndighet i rättskedjan - Erfarenhet av att ansvara för fastighetsfrågor - Erfarenhet av att leda medarbetare i säkerhetsfunktioner - God kunskap om arbetsmiljö och rehabiliteringsfrågor - Dokumenterad ledarskapsutbildning Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning, anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tillträde: 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse Flextidsavtal tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: 2.9.1-3234-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mikael Skaldeman
Institutionschef
010- 453 42 01
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02
Mika Erkkonen
SEKO
072- 530 07 41

Pontus Poysti
SACO
010-453 42 90Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.