Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare SiS ungdomshem Nereby, Harestad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Nereby placering Harestad med tjänstgöring på den låsbara behandlingsavdelningen Kornhall. På avdelning Kornhall tar vi emot målgruppen pojkar 16-21 år. Det kan också innebära att du skall får tjänstgöra på vår enhet i Bergsjön eller på andra avdelningar i Harestad inom ramen för arbetsledningsrätten. I uppdraget ingår det att du använder dina erfarenheter och din förmåga till att skapa en väl fungerande personalgrupp som kommer att kunna utföra sina arbetsuppgifter på en professionell, kompetent och etiskt hög nivå. Det åligger dig som chef att se till att verksamheten bedrivs enligt gällande regler och riktlinjer. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar inom din avdelning. I ledarskapet och arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling, dokumentation och uppföljning som viktiga delar. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till institutionschefen. Du ingår också i institutionens chefberedskap enligt rullande schema. Alla avdelningsföreståndare ingår i ett nätverk med kollegor i samma yrkesroll, och samlas för fortbildningsdagar. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och ledare, och du har stora möjligheter att öka och utveckla din kompetens. Utgångspunkten för ledarskapspolicyn inom SiS är visionen om en Plats för förändring, den statliga värdegrunden samt verksamhetens behov. SiS har fattat beslut om en gemensam ledarskapspolicy. Ledarskapet inom SiS ska enligt policyn utgå ifrån fem olika områden/ledarkriterier: Jag tar ansvar för helheten Jag agerar som en god förebild Jag driver utveckling Jag främjar ett gott samarbete Jag är tydlig i min kommunikation

Kvalifikationer

Du kommer vara en central person i driften av avdelningen där du leder och fördelar arbetet. Det innebär att du behöver kunna arbeta med flera processer samtidigt. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att skapa välfungerande arbetsgrupper som är väl rustade att ta sig an de utmaningar och uppgifter som krävs. Den vi söker skall ha mycket god förmåga till samverkan både internt och externt, med personal, ungdomar och övriga kollegor - men även med socialtjänst eller andra myndigheter. Du behöver också ha förmågan att engagera din personal och skapa ett arbetsklimat som präglas av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Du bör ha en hög integritet, vara strukturerad, effektiv, tydlig och stresstålig. KRAV - Du skall ha akademisk grundexamen om minst 180hp inom samhälls- och beteendevetenskap eller vårdvetenskap. Annan grundexamen kan av arbetsgivaren prövas som likvärdig. - Du skall ha minst 5 års erfarenhet från anställning inom socialtjänst, vård och behandling eller motsvarande samt vitsordad lämplighet för ledarskap. - Du skall ha dokumenterad god samarbetsförmåga. - Du skall ha dokumenterad vana och kompetens att arbeta i en linjeorganisation. - Du skall ha en dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som chef/ledare med helhetsansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet. - Du skall ha B-körkort. MERITERANDE: - Ledarskapserfarenhet från arbete inom ungdomsvård, institutionsvård, socialtjänst eller motsvarande. - Erfarenhet av att arbeta med målgruppen eller har erfarenhet av socialtjänst, skola eller psykiatri. - Kunskaper om särskilda befogenheter kopplat till LVU och LSU samt erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning. - Vidareutbildning inom KBT och MI. Vi tillämpar provtjänstgöring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-05 Referensnummer: 2.9.1-4671-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Linda Olausson
Biträdande institutionschef
+46104533202
Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3382

Glenn Ljunggren
ST/OFR
0104533211


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader tillämpas - om du inte redan är tillsvidareanställd inom myndigheten. Intervjuer med utvalda sökande kommer ske på fredag 17/12. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Läs mer om SiS ungdomshem Nereby