Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker behandlingssekreterare med utökat ansvar till vår akut och utredningsavdelning Hovdala

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder en intressant och trevlig arbetsplats med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Som behandlingssekreterare med utökat ansvar på SiS ungdomshem Hässleholm akut och utrednings avdelning Hovdala är du en aktiv del av det dynamiska MGB (målgruppsbedömning) akut- och utredningsarbetet. Du ansvarar också för att ungdomarna får rätt insatser i enlighet med uppdrag, upprättar behandlingsplaner och följer upp behandlingsmål. Arbetet sker i samverkan med placerande kommunernas socialtjänst och institutionens olika expertfunktioner som psykologer, lärare, speciallärare, sjuksköterskor och behandlingspedagoger. Du kommer att handleda behandlingspedagoger i deras vardagliga arbete och se till att dokumentation sker i enlighet med riktlinjer. Du kommer att förbereda olika beslut i data system KAJ. Utöver det arbetar du vid behov med bemannings verksamhetssystem Besched. Du kommer att ansvara för avdelningen vid ordinarie avdelningsföreståndares frånvaro. I dessa arbetsuppgifter ingår bland annat bemanning, schemaplanering och institutionsövergripande arbete i ledningsgruppen. Arbetet är varierande vilket ställer krav på flexibilitet och ansvarstagande. Det innebär i omfattande delar att du är strukturbärare, är noggrann och organiserad. Du förstår värdet och sammanhangen av samarbete och det är naturligt för dig att vägleda och stödja dina arbetskamrater. Du är initiativtagaren som förankrar och genomför efter beslut. Våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet genomsyrar vårt uppdrag vilket ställer krav på att ditt förhållningssätt och bemötande uppfyller våra grundläggande värderingar.

Kvalifikationer

Relevant akademisk utbildning som socionom eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och som minst omfattar 210 hp. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av självständigt planeringsarbete och ledarerfarenhet för att tillsammans med andra yrkesgrupper genomföra planerade insatser. Erfarenhet från arbete med ungdomar och/eller institutionsvård är meritande. Som person är du intresserad av att driva och utveckla vård för ungdomar, håller dig informerad om aktuell forskning och klarar komplexa uppdrag. Du skall även kunna hantera stressfyllda situationer, ha modet att sätta gränser och vara konsekvent. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet Därför behöver du vara en empatisk person som drivs av en vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Anställningen påbörjas efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-06 Referensnummer: A1069937
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jamine Rono
Avdelningsföreståndare
010-4535331
Andreas Gustafsson
Saco-s
+46104535322

Liselott Nylander
Administrativ chef
010-4535308
Magnus Nilsson
OFR
+46104535307Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen.