Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter som kan bidra till livsviktig skillnad.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

En behandlingsassistent ska medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till ungdomarnas trygghet och säkerhet. Det handlar bland annat om att stödja ungdomarna i allmän, daglig livsföring exempelvis städning, tvätt och matlagning. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt gällande rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet, vara uppmärksam på ungdomarnas mående och agera utifrån uppkomna behov.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Du ska vara en trygg, vuxen förebild för ungdomarna och arbeta utifrån myndighetens riktlinjer. Du bör ha god svenska i tal och skrift. Du som söker ska: - Ha fullständig gymnasieutbildning. - Erfarenhet av ungdomsnära arbete. Det är meriterande: - Om du har B-körkort. - Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. - Om du har utbildning inom MI (Motiverande samtal). Personliga egenskaper: - Förmåga att skapa engagemang och delaktighet. - Förmåga att samarbeta med andra. - God kommunikativ förmåga. - Stresstålig. - Relationsskapande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Anställningsform: Tillsvidareanställning. Omfattning: Heltid Dag 100 %, 2 tjänster. Deltid Natt 80 %, 1 tjänst. Oregelbunden arbetstid enligt schema. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-14 Referensnummer: 2.9.1–2485-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Henok Abay
Bemanningssekreterare
010-453 42 96
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Elisabet Hyvärinen
Personaladministratör
010-453 42 17
Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12

Marcus Holmberg
SACO
010-453 42 86Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.