Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Slöjdlärare 7-9

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby ligger i Harestad utanför Kungälv. Vi har från hösten 2021 utökat vår verksamhet och öppnat en ny skolenhet i Bergsjön. Vi öppnar nu flera avdelningar i både Harestad och i Bergsjön och vi behöver därför utöka med ytterligare en slöjdlärare med placering på vår skolenhet i Bergsjön. Du kommer att ansvara för undervisningen i slöjd för de 15 elever som går på skolan. Här finns stora möjligheter att utforma undervisningen utifrån egna tankar och ideér. Vi arbetar på högstadienivå och mellanstadienivå i små grupper om max 3 elever i de praktiska ämnena. Undervisningen är mycket individualiserad med elever i stort behov av särskilt stöd. Många elever har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt. Vi undervisar i ett duolärarsytem där vi alltid är minst 2 pedagoger i klassen i de teoretiska ämnena. Det innebär att du behöver vara flexibel och även kunna vara en resurs för andra lärare i deras undervisning. Utöver det ingår mentorskap i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker en lärare med behörighet i slöjd eventuellt i kombination med ett annat ämne som är intresserad av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället och som är i behov av stöd från trygga och mogna vuxna med god förmåga att motivera, uppmuntra och att sätta tydliga gränser. Vi söker dig som är engagerad, flexibel och har lätt för att arbeta med andra yrkesgrupper som psykolog, behandlingsassistenter och socialtjänst, samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din vilja att undervisa och din förmåga att skapa goda relationer är mycket viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete hos oss.
Erfarenhet av undervisning och av målgruppen är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2022-08-08 eller enl. överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-05 Referensnummer: 2.9.1-3882-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Koljonen
Rektor
010-4533261
Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Dikran Aydin
Bitr. Rektor
010-453 32 62
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3382Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tjänsten är tillsvidare med krav på legitimation. Ev. möjlighet till vikariat om du saknar legitimation. Tjänsten är en semestertjänst. Rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Förmåner enligt statliga villkorsavtalet Vi tillämpar 6 mån provanställning