Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska 100%, tillsvidareanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och med 12-stegsmetoden som grund.

Arbetsbeskrivning

Verksamheten består bland annat av abstinensbehandling, utredningar, motivationsarbete och individuella behandlingar. Runnagården utför även läkemedelsassisterad behandling i samverkan med patientens aktuella LARO-mottagning. Du kommer att vara en del i Runnagårdens HSL-arbete tillsammans med sjuksköterskekollegor, psykolog och läkare. Du ansvarar för omvårdnadsarbete, läkemedelshantering och är delaktig i utredningsarbetet. Dokumentation i TakeCare. Inskrivningssamtal. Hälsosamtal, planerade och akuta. Deltagande vid rond tillsammans med läkare. Kontakter och samverkan med externa aktörer och vårdgivare. Konsultation och rådgivning i hälso- och sjukvårdsfrågor till institutionens personal. Vi erbjuder Dig ett självständigt arbete med stora möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker en kvalificerad legitimerad sjuksköterska med erfarenhet från missbruksvård, psykiatri, akutsjukvård eller motsvarande. Specialistsjuksköterskeexamen med inriktning psykiatri är särskilt meriterande. Du är flexibel, har förmåga att arbeta självständigt, vågar fatta beslut och har lätt för att samarbeta med personal med olika yrkeskompetenser. För Dig som har intresse av att arbeta med en av de mest utsatt grupperna i samhället, kvinnor med missbruk- och beroendeproblematik, kan vi lova ett stimulerande och utmanande arbete. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-25 Referensnummer: Dnr 2.9.1-2637-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Felicetti
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-4535826
Per Gidlöf
ST/OFR
0762-751715

Cathrine Andersson
BIAS
010-4535825
Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Peter Storm
SEKO
010-4535820Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.