Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent till SiS ungdomshem Långanäs, timvikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Långanäs har du ett viktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva genom att skapa hopp, meningsfullhet och utveckling. Du arbetar med att bygga trygga relationer utifrån omtanke och samtal. I arbetsuppgifterna ingår att hjälpa och stötta ungdomarna i deras vardag med allt ifrån vanliga hushållssysslor, hjälp med aktiviteter på och utanför området samt finnas behjälplig i ungdomarnas planering av sin behandling. Vi arbetar i team vilket skapar möjlighet till mångfald och dynamik och behandlingsarbetet utgår från våra värdeord; respekt, omtanke och tydlighet. Rollen hos oss ger dig chansen att utmana dig själv genom att vara delaktig i ungdomarnas liv och utveckling. Vi söker både dag- och nattpersonal för timvikariat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyfiken på och intresserad av att arbeta med ungdomar som befinner sig i en orienteringsfas i livet. För att lyckas i rollen krävs att du vågar vara en trygg, stabil och tålmodig, omtänksam vuxen oavsett vilket bemötande ungdomarna ger dig. Du bör också vara ansvarstagande genom att planera och prioritera ditt arbete i nära samspel med dina kollegor. Arbetet bygger på teamarbete och samarbete med olika aktörer vilket kräver att du har hög samarbets- och kommunikationsförmåga genom att du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella problem på ett enkelt sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-26 Referensnummer: 2.9.1-4080-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sophia Emery Sjöholm
HR generalist
010-453 36 05
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Li Guldbrand
Administrativ chef
010-453 36 06
Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.