Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Fagareds enheter i Mölndals kommun i Lindome, har plats för 37 ungdomar, pojkar i åldern 16-21 år och omhändertagna enligt LVU och LSU.

Arbetsbeskrivning

På SiS ungdomshem Fagared förstärker vi nu vår personalstyrka och söker upp till tio behandlingspedagoger till vår organisation i Lindome. Som behandlingspedagog ansvarar du för omvårdnadenav ungdomar och den dagliga verksamheten tillsammans med dina kollegor. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer höga krav på samarbete och engagemang. I arbetet som behandlingspedagog ingår också att du skall utföra dagliga aktiviteter med ungdomarna, stötta dem och utföra praktiska sysslor på avdelningen. Du kommer även att samarbeta med pedagoger, sjuksköterskor och psykologer. Vår vision är att vara en plats för förändring som genomsyras av engagemang, hög etik och ett förhållningssätt som självklart speglar våra värdeord - respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du ska vara ansvarstagande, empatisk och en trygg vuxen förebild som har förmåga till gränssättning. Du har också god förmåga att samarbeta med andra, är prestigelös och flexibel i din roll. Du ska ha: - Lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. - god förmåga att uttrycka dig i skrift Erfarenhet inom socialt behandlingsarbete, ungdomsvård, psykriatri, LSS och B-körkort är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-28 Referensnummer: 2.9.1-4898-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Niklas Börjesson
Samordnare
0104536491
Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Maria Egestål
Avdelningsföreståndare
010-4536341
Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. Provanställning på 6 mån tillämpas. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.