Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska sommarvikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar, avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Du kommer ombesörja hälso- och sjukvården på institutionens enhet i Kalix, om totalt 25 platser. Du kan också behöva vara behjälplig mot enheten i Sävast. IDu kommer att i samarbete med behandlingsassistenter och andra professioner på avdelningen vara delaktig i genomförandet av utredningar samt bedriva missbruksbehandling.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska, vidareutbildning i psykiatri och beroendelära är önskvärt. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet såsom yrkeskunnighet, samarbetsförmåga och engagemang. Det är en fördel om Du har erfarenhet av arbete med ungdomar och missbruk. Körkort B fordras. Anställningsgrad enligt överenskommelse, 50-100% Vi tillämpar provanställning. Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid / deltid 2020-06-08 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-05-24 Referensnummer: A953036
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mats Morin
Tf Biträdande Institutionschef
010-4532071
Roland Markinhuhta
SACO
010-4532024

Tomas Lundbäck
SEKO
010-453 20 00 vxl

Åsa Sternelöv
OFR
010-4532000 vxl


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här