Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiatrisk problematik eller diagnoser.

Arbetsbeskrivning

Vill du möta tuffa utmaningar, utveckla dig inom ditt yrke och ingå i en organisation där din kompetens verkligen värdesätts? Som psykolog hos oss ansvarar du för att bedriva kvalificerat utrednings- och bedömningsarbete samt att tillsammans med övrig personal arbeta för att nå verksamhetens mål. Du kommer att få ett varierande och utvecklande arbete i nära samarbete med andra professioner, vi arbetar utifrån myndighetens värdeord respekt, omtanke och tydlighet Psykologen är en gemensam resurs för hela institutionen och det primära uppdragen är klientutredningsarbete och klienthandledning för personalgruppen. Tvångsvård är en utmaning och klienterna kan ha ett stort motstånd till förändring.

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog. Som person är du trygg och stabil med väl grundade värderingar som styr ditt arbete. Då tjänsten är en institutionsgemensam resurs har du god samarbetsförmåga och är flexibel. Du behöver också kunna översätta och anpassa psykologiska termer för att underlätta förståelse för personal, klienter och anhöriga. Du tar ansvar för ditt arbete och strukturerar och driver självständigt dina processer, väger samman information och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare har du förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv och du samarbetar bra med andra människor genom att lyssna och anpassa ditt språk till vem som är mottagaren. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Deltid Enl. överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-03 Referensnummer: 06745-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550

Tina Krintéll
Institutionschef
010-4536501
Linda Nordqvist
Seko
010-4536540

Merja Aahtila
Saco-s
072-221 3537Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Friskvårdsbidrag på upp till 3000kr/år utgår till våra anställda. Utannonserad tjänst är på 65%, är du rätt person för oss och inte vill arbeta på denna tjänstgöringsgrad, så är vi flexibla och kan erbjuda lägre anställningsgrad.