Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administratör med inriktning ekonomi, vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och med 12-stegsmetoden som grund.

Arbetsbeskrivning

Som administratör med inriktning ekonomi på SiS LVM-hem Runnagården kommer Dina arbetsuppgifter att bestå av budget- och prognosarbete, uppföljning, redovisning, internkontroll, årsredovisning och månatlig avstämning av balanskonton, fakturahantering, penningtransaktioner m m. Du kommer att arbeta med att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra ekonomiarbetet på institutionen. Uppdraget ger Dig en god inblick i institutionens spännande och intressanta verksamhet. En viktig roll är att stödja verksamheterna i ekonomiska frågor samt vara en operativ resurs i ekonomiska analyser och utredningar. I arbetet med kollegor och klienter utgår vi från våra värdeord som är respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Du behöver ha universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi. Erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom redovisning. Du bör ha arbetat med månadsbokslut och avstämningar och gärna självständigt. Du bör ha vana av att arbeta i Officepaketet, främst Excel. Du har god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om Du har erfarenhet från statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet. Om Du har arbetat med ekonomisystemet UBW (f d Agresso) samt Visma Proceedo. Om Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en stor organisation. Du tar egna initiativ och har lätt för att skapa tillit och ett bra samarbetsklimat samtidigt som Du kan arbeta självständigt och har förmågan att hålla deadline. Du är stresstålig, noggrann, gillar att genomföra saker och har lätt att förstå sammanhang. Vi kommer att fästa stor vikt vid Dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Under ansökningstiden sker urval och intervjuer fortlöpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-22 Referensnummer: Dnr 2.9.1-5657-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marie Arliden
Institutionschef
010-4535801
Per Gidlöf
ST/OFR
0762-751715

Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Peter Storm
SEKO
010-4535820


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.