Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningsföreståndaren är du direkt underställd institutionschefen. Dina arbetsuppgifter är att i enlighet med uppställda mål leda och utveckla avdelningen med ansvar för omvårdnad och behandling av ungdomarna. Utöver det dagliga arbetet på avdelningen ansvarar du även för dess personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet. I ledarskapet ingår även metodutveckling, dokumentation och uppföljning som viktiga delar. Du ingår i institutionens ledningsgrupp och ska förutom avdelningsansvar verka för institutionens utveckling. Du ingår också i institutionens chefberedskap enligt rullande schema samt i institutionens krisgrupp. Alla avdelningsföreståndare ingår i ett internt nätverk med kollegor i samma yrkesroll som samlas vid regelbundna fortbildningsdagar. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och du har stora möjligheter att öka din kompetens.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har en akademisk grundexamen på 180 hp inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap, alternativt att du har en motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. • Det är ett krav att du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som chef med helhetsansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet. • Det är ett krav att du har B-körkort. Meriterande • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen eller har erfarenhet av socialtjänst, skola eller psykiatri. • Det är även meriterande med kunskaper om särskilda befogenheter kopplat till LVU samt erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning. Personliga egenskaper Arbetet inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget som avdelningsföreståndare kräver ett gott samarbete både inom institutionen och med våra samarbetspartners. Du behöver också ha förmågan att engagera din personal och skapa ett arbetsklimat som präglas av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Du har en prestigelös inställning och utövar det ett moget ledarskap genom förmågan att balansera myndighetens, personalgruppens och ungdomarnas mål och behov. Du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och har förmågan till helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-24 Referensnummer: A1000621
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Leif Nilsson
Institutionschef
010-4535601
Henrik Isgren
SACO
010-435 56 26

Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
010-4535621

Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent, Seko
010-453 5600


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.