Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare till SiS ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidstro hos utsatta ungdomar? Vill du arbeta i en skola med små klasser och undervisning som bygger på tillit och på vad eleverna klarar av? Då är jobbet som lärare hos SIS ungdomshem Långanäs en meningsfull utmaning och samtidigt en resa i personlig utveckling. Till oss kommer ungdomar som befinner sig i en problematisk och tuff livssituation. Många har negativa erfarenheter av skolan och låg tillit till lärare och andra vuxna. Som lärare hos oss arbetar du med dessa elever och du får en unik chans att väcka deras lust att lära och göra dem stolta över sig själva. Undervisningen sker i små klasser vilket gör att du har gott om tid för varje elev. Du utgår alltid från individuella behov och bygger relationer som gör ungdomarna trygga i skolan. I dina arbetsuppgifter ingår planering, undervisning, bedömning samt efterarbete och all undervisning har en tydlig behandlingsinriktning utifrån respektive ungdoms behandlingsplan. Samtidigt är givetvis ditt arbete även väl förankrat i kursplaner och bedömningskriterier. Då arbetet hela tiden utgår från ungdomarnas behov kommer du behöva arbeta brett i din undervisning och därför inte enbart inom ämnen där du har din huvudsakliga utbildningsinriktning. På institutionen finns flera kompletterande kompetenser och som pedagog är du en av kuggarna i ett gemensamt arbete kring ungdomarna. Samarbete med exempelvis sjuksköterskor, behandlingsassistenter och psykologer är därför en viktig del i dina arbetsuppgifter. Vi är många som bryr oss och tillsammans tar vi ett helhetsgrepp kring ungdomarna. För att du ska få de rätta förutsättningarna att lyckas i rollen hos oss får du ett gediget introduktionsprogram med stort fokus på säkerhetsaspekterna i arbetet. Du har dessutom möjlighet att växa och utvecklas professionellt i din roll. Varje år samlas alla lärare för gemensam kompetensutveckling och vi tar även egna initiativ till fortbildning på institutionen.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska vara utbildad lärare med legitimation. Någon speciell utbildningsinriktning är inget krav men det är önskvärt att du är utbildad inom svenska/engelska, SO eller teknik. Det är dock ett krav att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift samt att du har en god datavana. Som person är du trygg, stabil och noggrann samt förstår vikten av att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare tar du alltid ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar också bra tillsammans med andra människor och tänker på att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till vem som är mottagare. Det är också en fördel om du trivs att arbeta utvecklingsorienterat och har ett intresse för skolutveckling.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-05 Referensnummer: 2.9.1-1657-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Westin
Rektor
010-4533695
Andreas Bardh
Saco
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600


Övrigt

Övrigt: