Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog som kan motivera till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med vardagliga göromål. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö sätter vi behandlingsarbetet i fokus men det är också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner. Vidare är kreativitet en god egenskap för att engagera klienterna i aktiviteter utöver de vanliga utbudet för att få en positiv sammanhållning på avdelningen. Du kommer att vara kontaktperson för ett antal klienter, vilket innebär ett tätt samarbete med psykologer, behandlingssekreterare och sjuksköterskor på institutionen men också samarbete med socialtjänsten och andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du ska ha en minst tvåårig eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Meriterande är erfarenhet att arbeta med människor och myndighetsutövning. Du har en god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du ska vara en analytisk och driven person och ha en positiv inställning och bidra till ett gott arbetsklimat. Vidare ska du kunna uttrycka dig i tal och skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2022-10-01 eller efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-21 Referensnummer: 2.9.1-4647-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Holm
HR-generalist
010-453 59 04
Beatrice Malinaric
Facklig förtroendeman SACO-S
010-453 59 05

Mia Persson
Facklig förtroendeman SEKO
010-453 59 00

Patrick Fällman
Facklig förtroendeman ST/OFR
076-1308135


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.