Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att medverka till att ungdomen/klienten får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog arbetar Du med kontaktmannaskap, bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och dokumenterar enligt riktlinje. I arbetet ingår också att vara handledare för nyanställda och praktikanter. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Eftersom Folåsa sedan en tid tillbaka endast tar emot flickor ser vi gärna att du har specialintresse/kunskap vad det gäller arbete med dem. Pga en underrepresentation av kvinnor på denna befattning/avdelning ser vi gärna kvinnor som sökande. Arbetstiden är oregelbunden, enligt schema, dag eller natt. Men kan även vara dagtid för den som har särskilda funktioner, som t.ex. dagansvarig.

Kvalifikationer

Du ska ha minst 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Egenskaper och förmågor; God svenska i tal och skrift Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet Förmåga att samverka med andra God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-06 Referensnummer: 257-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
010-453 21 00

Anna Fredriksson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 00
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
010-453 42 82Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och pga en underrepresentation av kvinnor på denna befattning/avdelning ser vi gärna kvinnor som sökande. B- körkort för fordon med manuell växellåda är ett måste Vi inhämtar alltid utdrag från polis och belastningsregister, förekomst innebär avslag på ansökan.