Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker behandlingsassistenter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Stödja och motivera omhändertagna ungdomar till förändring igenom vedertagna metoder och arbetssätt, med empati och förståelse för deras svårigheter och behov. Ge placerade ungdomar gränser, skydd och förutsägbarhet i den dagliga omsorgen. Genomföra och dokumentera behandlingsinsatser i samverkan med kollegor, övriga professioner samt chefer.

Kvalifikationer

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Margretelund trivs du att arbeta nära våra ungdomar i vardagen på institutionen. Du ger intagna ungdomar trygghet och är ett stöd och en hjälp för dina kollegor. Du har en positiv grundsyn, och tror på att människor kan utvecklas och förändras. För tjänsterna krävs en eftergymnasial utbildning inom området såsom t.ex. behandlingspedagog eller utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. Särskilt meriterande är högskoleutbildningar som t.ex. beteendevetare, socionom, socialpedagog eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse Vi tillämpar provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-31 Referensnummer: 04537-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mattias Fjällström
avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Monica Petersson
OFR
010 453 35 00

Anders Flodin
Avdelningsföreståndare
010453 35 51
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Catarina Fouganthine
avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Johan Feldtmann IC
institutionschef
010-453 35 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tjänsterna finns på tre avdelningar: Täppan (Akutavdelning för pojkar) Videbeck (Utredningsavdelning för pojkar) Kinnebäck (Behandlingsavdelning för flickor) Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här