Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

timvikarie/semestervikarie behandlingsassistent 2.9.1-7388-2021

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetsrollen som behandlingsassistent på SIS Nereby syftar till att ge våra placerade ungdomar (pojkar 12-21 år) god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet vilar på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. Som behandlingsassistent på SIS Nereby är du stödperson för verksamheten där du samverkar med tillsvidareanställda personal ungdomens familj/nätverk, socialtjänstens handläggare samt andra myndigheter och kontakter. I arbetsuppgifterna ingår att vara stödjande så verksamheten kan bedriva behandling och programverksamhet, dokumentera journalanteckningar, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande med ytterligare språk i skrift och tal. Du ansvarar för att ungdomarna är trygga och tjänsten innebär att följa rutiner och riktlinjer enligt verksamhetens krav och linjeorganisation. Tiden med ungdomarna skall ha tydliga mål och syften vilket innebär att man utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomen, både enskilt och i grupp.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet inom ramen för ditt arbete. Du har gärna tidigare erfarenhet av arbete på institution. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att du har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i rollen som tjänsteman och innehar sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på Nereby är du professionell, prestigelös, trygg, med förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Tillsammans med dina kollegor kan du ställa om snabbt vid behov och är en i arbetsgruppen utan att släppa din ansvarsroll som vuxen förebild för våra ungdomar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Timavlönad efter avtal med ansvarig föreståndare.

Ansökan

Ansök senast: 2022-03-30 Referensnummer: 2.9.1-7388-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Caroline Högström
Avdelningsföreståndare
010-4533221
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Carolina Tacking
tf. Avdelningsföreståndare, Hällen
010-4533232
Thomas Lindmark
SECO
010-4533382

Johan Plate
Avdelningsföreståndare

Magnus Ekström
SACO
010-4533266
Övrigt

Övrigt: Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Endast ansökningar via offentliga jobb. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt. SiS arbetar aktivt mot alla former om diskriminering och välkomnar alla sökanden. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här