Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

Arbetsbeskrivning

Vår hälso- och sjukvårdsenhet består av läkare, två sjuksköterskor, behandlings sekreterare samt psykolog. Som psykolog kommer du att arbeta med bedömnings-, behandlings- och till viss del utredningsarbete. En viktig del är konsultation och utbildning till personal i bl.a. suicidprevention samt intern samverkan med andra yrkesgrupper som avdelningsföreståndare, behandlingspersonal, rektor och lärare. I arbetet ingår att tvärprofessionellt genomföra kartläggnings- och behandlingsplanering för att minska risken för återfall i antisocialt beteende, delta i behandlingsteam, följa upp och utvärdera behandlingsinsatser samt delta i elevhälsoarbetet både på individuell och generell nivå. Vi behöver och värdesätter den kunskap som hälso- och sjukvårdsenheten bidrar med, och hela teamet deltar med regelbundenhet i möten med institutionens ledningsgrupp kring såväl operativa som strategiska frågor. För dig som är intresserad så finns det möjlighet att delta i andra institutionsövergripande utvecklingsarbeten. På Stigby blir du en del av ett team som arbetar tillsammans för en positiv arbetsmiljö och där allas idéer respekteras och välkomnas. Inom SiS finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Alla psykologer träffas årligen för gemensam kompetensutveckling, och du har många möjligheter till individuella satsningar. Det kan gälla allt från utbildning som leder till specialistbehörighet, till kortare kurser i exempelvis testinstrument och testmetodik. Vi erbjuder dig handledning som en del i ditt arbete. Vi samarbetar med SiS ungdomshem Långanäs i Eksjö där du som psykolog med regelbundenhet kan delta i erfarenhetsutbyte med deras psykologteam som består av fyra psykologer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Vi söker dig som har erfarenhet av kliniskt arbete med ungdomar och nu vill arbeta mer konsultativt. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du kan uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga att skapa goda yrkesmässiga relationer, trygghet, stabilitet och en positiv livssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid / deltid Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-08 Referensnummer: A1041278
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Catharina Högberg
Institutionschef
010-453 39 01
Ida Berglund
SEKO
010-453 39 00

Sofia Jurva
Biträdande institutionschef
010-453 39 02
Rebecca Beltramo
SACO
010-453 39 00

Fredrik Larsson
HR generalist
010-453 39 16
Claes Haglund
OFR
010-453 39 00

Michael Karlsson
Avdelningsföreståndare
010-453 39 15
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Arbetsgivaren begär utdrag ur Rikspolisstyrelsens register inför anställning.