Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare 100 % som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor och pojkar åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor och pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingssekreterare på SiS ungdomshem Ljungaskog ansvarar du för att ungdomarna får rätt insatser i enlighet med uppdrag, upprättar och reviderar behandlingsplaner och följer upp behandlingsmål. Arbetet sker i samverkan med kommunernas socialtjänst och institutionens olika expertfunktioner. Du kommer att handleda behandlingsassistenter i deras arbete, se till att dokumentation sker enligt gällande riktlinjer och arbetar med metodutveckling. Du planerar arbetet utifrån SiS myndighetsgemensamma riktlinjer. Även annat administrativt arbete på avdelningen ingår i tjänsten. Som behandlingssekreterare ingår du gemensamt med avdelningsföreståndare och biträdande avdelningsföreståndare i avdelningsledning.

Kvalifikationer

Relevant akademisk utbildning, såsom socionom eller annan akademisk utbildning om minst 180 hp som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är ett krav. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en empatisk person som drivs av en vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Tjänsten kräver en hög grad av samarbetsförmåga och det är viktigt att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete utifrån givna riktlinjer. Du behöver också ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du är väl insatt i Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) samt är utbildad i motiverande intervjuteknik (MI), kognitiv beteendeterapi (KBT) och riskbedömningsverktygen Youth Level of Service/Case Management Inventory (YLS/CMI) respektive Level of Service/Case Management Inventory (LS/CMI). Erfarenhet av socialt arbete med utsatta ungdomar och deras familjer och nätverk, gärna på HvB eller särskild ungdomshem är av fördel. B körkort är ett krav. Arbetsgivaren begär utdrag ur Rikspolisens belastningsregister före anställning. Vi tillämpar provanställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enl överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-09-20 Referensnummer: 2020-15
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Raphaela Bannehr
Avdelningsföreståndare
0104537341
Gunnar Albinsson
Facklig representant för SACO


Ahmed Abdulal
Facklig representant för SEKO
010/453 73 00

Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.