Jobbeskrivning

Biträdande enhetschef, Långanäs

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Långanäs tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.


Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en biträdande enhetschef till SiS Långanäs.

Som biträdande enhetschef genomför du riskbedömningar, handlägger beslut och är beslutsfattare när enhetschefen inte är på plats. Du är enhetschefen behjälplig att upprätthålla rutiner, utforma nya och implentera dessa i verksamheten. Du deltar och coachar behandlingspersonalen i det klientnära arbetet.

Du deltar i behandlingskollegium och möten för veckoplanering och vid behov deltar du i personalplanering och koordinerar institutionens planering sett till aktiviteter. 
Biträdande enhetschef ingår i institutionens beredskapsgrupp, så beredskap på nätter och helger förekommer. 

Kvalifikationer

För att passa i rollen behöver du ha högskoleutbildning som socionom eller inom beteende - eller samhällsvetenskap på minst 180 högskolepoäng, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Vi räknar med att du är en person som är lösningsfokuserad, trygg och stabil. Du är även flexibel i ditt arbetssätt och kan anpassa förhållningssättet efter olika situationer. 

Du driver självständigt och strukturerat dina processer tills resultat är uppnådda. Det är viktigt att du har en god administrativ och kommunikativ förmåga och arbetar bra i team. 

Du behöver ha goda förutsättningar att utöva ett gott ledarskap. I SiS menar vi att ett gott ledarskap innebär att du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Du ska också ha: 

  • Relevant högskoleutbildning med minst 180p
  • Erfarenhet av att leda och fatta beslut. 
  • Kommunikativ, med god förmåga att uttrycka sig väl, i tal såväl som i skrift, på svenska.

 

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-04-09

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-09 Referensnummer: 2.9.1-2261-2023

Kontaktpersoner

Jimmy Johansson
Facklig representant Seko
Jimmy.johansson@stat-inst.se
010-453 36 00

Håkan Karlsson
OFR
Hakan.karlsson@stat-inst.se
010-4533600

Johan Samuelsson
Facklig representant Saco-S
Johan.samuelsson@stat-inst.se
010-453 36 00

Anna Perneland
Avdelningsföreståndare
Anna.Perneland@stat-inst.se
010-453 36 51