Jobbeskrivning

Behandlingsassistenter sommarvikariat Kalix

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården).


Arbetsbeskrivning

Passa på att prova ett intressant sommarvikariat som behandlingsassistent på SiS. Vi söker nu sommarvikarier till vår enhet i Kalix. 

Under 2023 har du som sommarvikarie möjlighet att ta del av en semesterbonus upp till 20 000 kr under SiS semesterperioder.

Målet med ditt uppdrag är att motivera våra ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på avdelningen fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och klienter, och står för basen i det dagliga livet som skolgång, städning, matlagning med mera. Du är med och bidrar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga goda behandlingsrelationer och medverkar till att våra ungdomar får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor exempelvis behandlingspedagoger och behandlingssamordnare har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Som sommarvikarie på SiS kommer du att genomgå en anpassad introduktionsutbildning för att rusta dig inför ditt uppdrag.

I Kalix har institutionen tre semesterperioder för behandlingsassistenter. Vi ser gärna att du kan delta på introduktionsdagar i slutet av maj. 

Kvalifikationer

·       Avslutad gymnasieutbildning

·       Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB- verksamhet

·       B- körkort 

·       God svenska i tal och skrift

 

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda behandlingsrelationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor.

Du delar vår vision att vara en plats för förändring och det genomsyrar ditt bemötande, engagemang och förhållningssätt. 

Anställning

Tjänsten är en visstidsanställning under perioden 5 juni till 27 augusti. Även annan anställningsperiod under sommarmånadena kan komma i fråga. 

Ansökan 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2 april 2023

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02 Referensnummer: 2.9.1- 2003-2023

Kontaktpersoner

Katja Auno
Enhetschef
katja.auno@stat-inst.se
010-4532041

Sven-Åke Andersson
Fackligförtroendeman Saco-S
sven-ake.andersson@stat-inst.se
010-4534873

Thomas Lundbäck
Fackligförtroendeman Seko
thomas.lundback@stat-inst.se
010-4532000

Cecilia Norman
Facklig företrädare - OFR
cecilia.norman@stat-inst.se
010-4535514