Jobbeskrivning

Sjuksköterska till SiS LVM-hem Lunden

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM-hem Lunden tar emot kvinnor och män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot klienter som har psykisk ohälsa och klienter som behöver medicinsk omvårdnad. Vi har verksamhet i Lund och i Höör.


Arbetsbeskrivning

Vi söker en timvikarierande sjuksköterskor med tjänstgöring vid SiS LVM-hem Lunden. Tjänstgöring sker både i Lund och i Höör 

Vårdarbetet utgår alltid från patientens individuella behov. Du kommer att arbeta med bedömning och behandling av patienters fysiska och psykiska hälsa. Arbetet består framför allt av omvårdnad, läkemedelshantering samt samverkan med andra vårdgivare. Du kommer att arbeta i team med andra sjuksköterskor, läkare, psykologer och behandlingspersonal. Du kommer också att medverka i behandlingskollegium där behandlingsplaner upprättas och följs upp. Arbetet är varierande, utmanande och verksamheten är under en ständig utveckling där du har stor påverkansmöjlighet.

Dokumentation sker i journalsystemet TakeCare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill och kan arbeta både självständigt och i grupp samt är trygg i din yrkesroll. Du är flexibel, ansvarstagande och har en empatisk förmåga. Vi ser även att du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetslivserfarenhet inom missbruk och/eller tvångsvård är meriterande.

God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt även vid situationer som kan upplevas som hotfulla.

Anställning: 

Tjänsten gäller timvikariat och omfattning varierar beroende på verksamhetens behov. Anställning sker löpande, tillträde enligt överenskommelse. 

Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast 230409

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-09 Referensnummer: 2.9.1-1322-2023

Kontaktpersoner

Helen Eriksson
facklig företrädare OFR
helen.eriksson@stat-inst.se
010-453 3091

Patrik Riborg
Facklig företrädare SEKO
patrik.riborg@stat-inst.se
010-453 3040

Tiara Larsson
facklig företrädare Saco-S
tiara.larsson@stat-inst.se
010-453 3017