Jobbeskrivning

Behandlingspersonal som vill arbeta i Kalix, Norrbotten

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården).


Arbetsbeskrivning

Är du behandlingsassistent eller behandlingspedagog och nyfiken på att arbeta med våra ungdomar inom SiS, och samtidigt uppleva Norrbotten?

Vi söker dig som vill komma och jobba hos oss i sommar. Resor och boende ingår, och tjänstgöringsort är Kalix. 

Som vikarie hos oss har du under semesterperioden 2023 möjlighet att ta del av en bonus på upp till 20 000 kronor. 

Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent och behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning. På våra avdelningar är vi alla ett team som tillsammans ansvarar för att de ungdomar som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta ungdomar i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att ungdomarnas individuella behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Ska-krav för Behandlingsassistenter

  • Fullständiga gymnasiebetyg
  • Erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer
  • B-körkort
  • God svenska i tal och skrift

Ska-krav för Behandlingspedagoger 

  • Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig
  • B- körkort
  • God svenska i tal och skrift

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tjänsten är en visstidsanställning till och med längst 2023-08-27. Vi kommer överens om längden individuellt.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 14 juni 2023. 

 

 

 
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-14 Referensnummer: 2.9.1 4050-2023

Kontaktpersoner

Cecilia Norman
Facklig företrädare - OFR
cecilia.norman@stat-inst.se
010-4535514

Thomas Lundbäck
Fackligförtroendeman Seko
thomas.lundback@stat-inst.se
010-4532000

Sven-Åke Andersson
Fackligförtroendeman Saco-S
sven-ake.andersson@stat-inst.se
010-4534873

Marianne Olsson
Personaladministratör
marianne.olsson@stat-inst.se
010-4532003