Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Nattvak - timvikarie som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Fagared har plats för 59 pojkar i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på Fagared har du ett livsviktigt uppdrag. Arbetet syftar till att ge våra ungdomar god omvårdnad och omsorg dygnet runt. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer, men också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska: *Ha minst treårig gymnasieutbildning eller helst en YH-utbildning (2-årig) motsvarande behandlingspedagog eller högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning. *Vara en trygg och stabil person, ha tålamod och förmåga att sätta gränser och vara konsekvent samt ha ett etiskt förhållningssätt mot såväl pojkar som kollegor. *Vara en prosocial vuxen med förmåga att samtala med ungdomar utifrån deras individuella behov och funktionsnivå. *Ha god samarbetsförmåga *Talar du flera språk ser vi det som en merit, men kravet är att Du kan dokumentera på svenska *Inneha B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Snarast vid behov

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-30 Referensnummer: 2.9.1-2631-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Börge Skotnes
Samordnare
010-4536306
Johnny Staal
ST
010-4536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco
010-4536404


Övrigt

Övrigt: Endast ansökningar via offentligajobb använd länken ovan. Rekryteringsarbetet kommer att pågå löpande Vandelprövning görs på alla nyanställningar inom myndigheten. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.