Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du ingå i behandlingsteam med andra yrkesgrupper och skapa livsviktig förändring för utsatta människor? Då är jobbet som sjuksköterska hos oss något för dig. Som sjuksköterska på SiS LVM-hem Gudhemsgården har du ett stimulerande, självständigt och utmanande arbete där du gör skillnad för vuxna med somatiska och psykiska problem. Förutom omvårdnad och läkemedelshantering rymmer ditt jobb allt från stödjande samtal till akuta insatser. Du är del i ett sammanhang, men ändå fri att utforma ditt arbete.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Tidigare arbete inom akutsjukvård, psykiatri eller missbruksvård är en fördel. Specialistutbildning inom psykiatrisk vård är meriterande. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig med stort engagemang, humanistisk människosyn och god samarbetsförmåga. Du är tydlig, stabil, flexibel, stresstålig och kan sätta gränser. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du delar Gudhemsgårdens grundläggande värderingar om människosyn, respekt för individen och en tro på människans vilja och möjlighet till utveckling och förändring. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-18 Referensnummer: 2.9.1-2671-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Torgny Alström
Bitr. institutionschef
010-453 62 02
Fackliga företrädare går att nå via SiS växel

010-453 40 00

Helena Müller
Institutionschef
010-453 62 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.