Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Chef till SiS LVM-hem Fortunagården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS Missbruksvård har elva institutioner runt om i landet. SiS LVM-hem Fortunagården i Värnamo har 19 platser för kvinnor, en låst avdelning med intagningsenhet och en öppen avdelning.

Arbetsbeskrivning

Som institutionschef ansvarar man för den övergripande verksamheten. Det innebär ansvar för vård och behandling för placerade klienter, personalansvar ekonomiansvar och arbetsmiljöansvar. Som institutionschef är du också ansvarig för metodutveckling och uppföljning av verksamheten. Du är verksamhetschef för institutionens hälsooch sjukvård. Institutionschefen ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetsdirektören.

Kvalifikationer

Som ledare är du strukturerad, van att prioritera och visa på resultat. Du är tydlig, kommunikativ, relationsskapande och bidrar på detta sätt till en god samverkan och ett gott klimat inom och utom organisationen. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig som: • Har en relevant högskoleutbildning om minst 180hp inom beteendevetenskap, hälso-och sjukvård, vård och behandling, juridik eller motsvarande områden. • Har flerårig dokumenterad erfarenhet som chef från socialtjänst, beroendevård, psykiatrin och/eller institutionell vård. • Har kunskap inom beroendevård, hälso-och sjukvård, ekonomi, ledarskap och juridik som är relevant för området. • Vill bidra med engagemang och energi i vår samhällsviktiga verksamhet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-18 Referensnummer: 2.9.1-3003-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Skoglund
Verksamhetsdirektör
010-453 43 08
Jan-Erik Berglind
OFR
070-395 05 11

Caroline Frolin
HR-partner

Rolf Lindqvist
Seko
073-077 55 23Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.