Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent Fagared som vill bidra till en livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Fagared har plats för 59 pojkar i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu behandlingsassistenter till våra avdelningar i Lindome. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya sätt att leva. Du kommer arbeta med att bygga trygga relationer, men också med utvalda behandlingsmetoder. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp och meningsfullhet i livssituationer som kantats av exempelvis psykosociala problem, utanförskap eller missbruk. Arbetet som behandlingsassistent är ett emotionellt och utmanande arbete på många plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och tillsammans har ni möjlighet att göra skillnad. SiS värdesätter utbildning samt hos oss får du möjlighet att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet värdesätts högt, då den är ett avgörande verktyg i den relation du förväntas bygga med ungdomarna. Du behöver vara en trygg vuxen med empati, flexibilitet och ha en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Samarbetsförmåga och att kunna förhålla sig till en politiskt styrd organisation är några av flera viktiga egenskaper vi söker. Kvalifikationer: *YH-utbildning (2-år) motsvarande behandlingspedagog eller högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning såsom socionom eller socialpedagog. *Vara en trygg och stabil person, ha tålamod och förmåga att sätta gränser samt vara konsekvent. *Vara en prosocial vuxen med förmåga att samtala med ungdomar utifrån deras individuella behov och funktionsnivå. *Ha god samarbetsförmåga *Talar du flera språk ser vi det som en merit, men kravet är att du kan dokumentera på svenska *Inneha B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-31 Referensnummer: 2.9.1-2820-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hanna Frost
Avdelningsföreståndare
010-4536351
Johnny Staal
ST
010-4536307

Rona Larsson
Avdelningsföreståndare
010-4536381
Catharina Wikehult
Saco
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.