Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent som vill bidra till en livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Fagared har plats för 59 pojkar i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som behandlingsassistent på avdelning Falkgatan är utmanande och komplext men samtidigt väldigt givande. Falkgatan är en öppen behandlingsavdelning i centrala Göteborg. Som behandlingsassistent har du möjlighet att jobba med ungdomar i avdelningsmiljö men även utanför institutionen. Arbetet syftar till att ge våra placerade ungdomar god omvårdnad och samtidigt motivera till förändring. Som behandlingsassistent har du ansvar för behandlingsarbetet med ungdomarna på avdelningen samt är kontaktperson för en ungdom. Behandlingsplaneringen utgår ifrån socialtjänstens uppdrag och är specifik för varje enskild ungdom. Du kommer att få planera kring just din kontaktungdom och vara dennes länk till socialtjänst och myndigheter. Du kommer att få motivera ungdomar att komma igång med fritidssysselsättningar och hålla kontakten med externa aktörer så som idrottsföreningar och praktikplatser. I arbetet som behandlingsassistent ingår också att du skall utföra dagliga aktiviteter med ungdomarna samt åka på läger. Praktiska sysslor såsom att städa och laga mat ingår. Ensamarbete förekommer.

Kvalifikationer

Vi ser gärna sökande med YH-utbildning som Behandlingspedagog eller med högskoleutbildning såsom socionom, socialpedagog eller liknande. Du behöver vara en ansvarsfull, glad och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt då du samtalar med ungdomarna. Arbetet kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag. Du behöver delta i ungdomars aktiviteter, laga mat samt ta hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor. Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras dagligen. Detta innebär att du skall uttrycka dig väl i skrift samt självständigt skriva utlåtanden, slutanteckningar och behandlingsplaner. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt förmåga att arbeta självständigt. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 1 oktober 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-31 Referensnummer: 2.9.1-3132-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Lindström
Avdelningsföreståndare
010-4536391
Johnny Staal
ST
010-4536307

Catharina Wikehult
Saco
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.