Riksdagens socialutskott besökte SiS ungdomshem Bärby

Delaktighet? Planering? Särskilda befogenheter? Frågorna var många och detaljerade när riksdagens socialutskott den 1 december besökte SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala.

Bakgrunden till besöket var den senaste tidens uppmärksamhet i media av SiS. Generaldirektör Kent Ehliasson hade vid ett möte med utskottet informerat om SiS verksamhet, men socialutskottet ville också besöka ett ungdomshem.

SiS ungdomshem Bärby tar emot icke skolpliktiga pojkar. Institutionen har särskild kompetens för behandling av unga sexualförövare och för ungdomar med missbruk. Bärby tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Pojkar berättade om sina erfarenheter

Efter att företrädare från institutionen presenterat Bärbys verksamhet och förhållningssätt berättade två placerade pojkar om hur de upplevde bemötande och omhändertagande, men också om alla sina erfarenheter ahur de upplevt den hjälp de fått genom åren.

Ledamöterna i socialutskottet besökte därefter Bärbys avdelningar i smågrupper och fick möjlighet att ställa frågor både till pojkarna och till personalen.

Nyhet,

Dela sidan med andra