Dags för SiS digitala studentarena

Den 14 september öppnar portarna till SiS studentarena 2022. Ett helt digitalt event för YH-studenter. Med avatarer, föreläsningar och videochattar hittar vi våra framtida medarbetare.

Genom ett eget event på en digital plattform gör vi oss synliga för blivande behandlingspedagoger och socialpedagoger över hela landet. Vi marknadsför oss som det naturliga valet för praktik, vikariat och framtida fasta jobb.

Till SiS studentarena 2022 har vi bjudit in studenter från ett 40-tal YH-utbildningar. De kommer att kunna rör sig runt i den digitala mässan och ta del av mängder av fakta om SiS.

Tre bemannade digitala rum

 I ”Det här är SiS” finns information om myndigheten, och medarbetare som kan svara på frågor via chatt och videosamtal.
Rummet ”Vi som arbetar på SiS” bemannar vi på samma sätt med behandlingspedagoger och chefer från verksamheten, och i ”Så söker du jobb på SiS” träffar studenterna representanter från HR. 

De olika rummen är dessutom laddade med bilder, filmer och information i olika former. Och, naturligtvis, av avatarer som hälsar välkommen och berättar om arenan.

Föreläsare möter studenterna live

SiS är en expertmyndighet, vilket avspeglas i arenan. Studenterna kan när som helst under eventet se föreläsningarna:

  • Trygg på jobbet
  • Särskilt förstärkta avdelningar, SFA
  • Traumamedveten omsorg, TMO

Föreläsningarna är filmade i förväg, men föreläsarnas finns på plats i studentarenan. Genom videosamtal och chatt kan de svara på frågor och diskutera med studenterna.

Maria Emtfors är chef för enheten för kompetensförsörjning på SiS HR-avdelning. Hon ser stora möjligheter med den digitala arenan.

– Vi måste berätta att vi finns och vad vi kan erbjuda som arbetsgivare. SiS blivande medarbetare finns spridda över hela Sverige, och med en digital plattform kan vi möta dem där de är. Det är en stor fördel, och kan göra det lättare att rekrytera för framtiden, säger hon.

Öppen för studenterna i ytterligare en vecka

SiS studentarena 2022 är öppen klockan 9-13 den 14 september. De inbjudna studenterna har sedan tillgång till eventet i ytterligare en vecka. Då finns inga medarbetare på plats i arenan, men det går fortfarande bra att se föreläsningarna, hitta kontaktuppgifter och ladda ner material.

Digitalt, men ändå på ”riktigt”. I tre rum visas inspelade föreläsningar, och studenterna kan möta föreläsarna live under hela eventet.

Här kan du se alla våra lediga jobb.

Nyhet,

Dela sidan med andra