Stort intresse för att jobba i Hässleholm

Många vill arbeta på Sveriges modernaste ungdomshem. SiS stora rekryteringsevent i Hässleholm blev en succé.

SiS ungdomshem Hässleholm växer så det knakar. Dagens 18 platser ska bli tio fler i början av nästa vår, för att sedan öka till 40 ett år senare. Något som självklart kräver kraftigt ökad bemanning. När de nuvarande avdelningarna försvunnit och det helt nya institutionsbygget är färdigt 2021, ska antalet heltidsanställda ha ökat från dagens 55 till drygt 145.

Framför allt finns ett stort behov av behandlingsassistenter, men även yrkesgrupper som lärare, psykologer och avdelningsföreståndare behövs.

SiS ungdomshem Hässleholm byggs enligt SiS nya koncept för hur standardavdelningar ska se ut på myndighetens institutioner. Det innebär en arbets- och behandlingsmiljö som är noga uttänkt i minsta detalj. Modellen för SiS standardavdelningar har tagits fram i samarbete med Chalmers tekniska högskola.

Institutionschef Sverker Göransson var glad över det stora intresset för SiS ungdomshem Hässleholm. Här får tre studenter svar på sina frågor.

Att ungdomshemmet väcker intresse råder det ingen tvekan om. När SiS nyligen arrangerade ett stort rekryteringsevent i Hässleholm var uppslutningen stor. Studenter, arbetssökande och besökare ville inte missa chansen att få veta mer om den nya arbetsplatsen. En av dem var socionomen Cecilia Johansson från Malmö. Hon hade lockats av nybygget och av SiS slogan ”Det gäller livet”.

– De orden fångar det hela så bra, att det verkligen är på allvar, och att ni har en både rimlig och bra ambition. Och jag är väldigt imponerad av byggnaden och lokalerna. Det känns så viktigt vad de signalerar till både målgruppen och personalen, säger hon.

Än så länge är det nya ungdomshemmet en byggarbetsplats, men under eventet tog en specialbeställd buss besökarna på en guidad tur till institutionen.  Då fick de se institutionen utifrån, och bland annat veta att ungdomshemmets nya skola blir större än hela den nuvarande institutionen.

Bussturen var populär. De fyra turerna räckte inte, en extra fick det bli.

 
 

Vill du veta mer om SiS ungdomshem Hässleholm?

På sidan Jobba hos oss i Hässleholm hittar du mer information om institutionen, och om hur du söker de lediga jobben.

Du kan också se en film som visar hur en modern standardavdelning inom SiS ser ut.

Nyhet,

Dela sidan med andra